Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alicia Vikander ska spela Lara Croft

Alicia Vikander ska spela Lara Croft. Här syns hon på Oscarsgalan där hon prisades för bästa kvinnliga biroll.Foto: Dan Steinberg / AP TT NYHETSBYRÅN
Angelina Jolie i den ikoniska rollen som Lara Croft.Foto: Paramount Pictures / STELLA PICTURES ZUMA PRESS

Nu har Oscarsvinnaren Alicia Vikander landat sin nästa roll – och det är inte vilken som helst.

Hon kommer spela Lara Croft i nästa "Tomb Raider"-film, en roll som tidigare spelats av Angelina Jolie.

Dessutom konkurrerade hon ut en "Star Wars"-stjärna.

Det är 13 år sedan som den senaste "Tomb Raider"-filmen kom ut. Då med superstjärnan Angelina Jolie i den ikoniska huvudrollen som hjälten och arkeologen Lara Croft. Det har länge spekulerats i vem som kommer att få huvudrollen i nästa film och bland annat annat har "Star Wars: The Force Awakens"-stjärnan Daisy Ridley övervägts.

Men nu är det klart att det blir svenska Alicia Vikander som får rollen, enligt Variety. De skriver också att Oscarsvinnaren var det första valet att spela Lara Croft under hela processen, men att det dröjt på grund av jakten på en regissör. Valet föll till slut på norrmannen Roar Uthaug som kommer att regissera Vikander.

Enligt Hollywood Reporter kommer filmen att handla om en ung och oprövad Lara Croft som beger sig ut på sitt första farliga äventyr.

Spelat in 432 miljoner dollar

"Tomb Raider" är från början en serie populära datorspel och det första spelet kom ut redan 1996. Den första filmen med Angelina Jolie kom ut 2001 och tillsammans med uppföljaren som släpptes två år senare har de spelat in 432 miljoner dollar.

Alicia Vikander har börjat året på bästa möjliga sätt då hon vann en Oscar för bästa kvinnliga biroll för sin roll i "The Danish Girl" – och även hade en stor roll i Oscarsvinnande "Ex Machina". Hon kommer dessutom att synas i nästa efterlängtade film i "Bourne"-serien med Matt Damon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.