I den amerikanska veckotidningen US Magazine hamnar den svenska filmstjärnan på tionde plats över årets bäst klädda kändisar. Foto: Powers Imagery / AP TT NYHETSBYRÅNI den amerikanska veckotidningen US Magazine hamnar den svenska filmstjärnan på tionde plats över årets bäst klädda kändisar. Foto: Powers Imagery / AP TT NYHETSBYRÅN
I den amerikanska veckotidningen US Magazine hamnar den svenska filmstjärnan på tionde plats över årets bäst klädda kändisar. Foto: Powers Imagery / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Al Seib / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGESFoto: Al Seib / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES
 Foto: Al Seib / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES
Sienna Miller. Foto: Ian GavanSienna Miller. Foto: Ian Gavan
Sienna Miller. Foto: Ian Gavan
Gigi Hadid. Foto: Fameflynet PicturesGigi Hadid. Foto: Fameflynet Pictures
Gigi Hadid. Foto: Fameflynet Pictures
Kendall Jenner. Foto: Scott Barbour / GETTY IMAGES GETTY IMAGES ASIAPACKendall Jenner. Foto: Scott Barbour / GETTY IMAGES GETTY IMAGES ASIAPAC
Kendall Jenner. Foto: Scott Barbour / GETTY IMAGES GETTY IMAGES ASIAPAC
Diane Kruger. Foto: Jacovides-Borde-Moreau / Bestimage / STELLA PICTURES BESTDiane Kruger. Foto: Jacovides-Borde-Moreau / Bestimage / STELLA PICTURES BEST
Diane Kruger. Foto: Jacovides-Borde-Moreau / Bestimage / STELLA PICTURES BEST
Zendaya. Foto: Ao Images, Pacificcoastnews / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWSZendaya. Foto: Ao Images, Pacificcoastnews / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS
Zendaya. Foto: Ao Images, Pacificcoastnews / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS
Beyoncé. Foto: Prandoni/Bfa/Rex/Shutterstock / PRANDONI/BFA/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESBeyoncé. Foto: Prandoni/Bfa/Rex/Shutterstock / PRANDONI/BFA/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Beyoncé. Foto: Prandoni/Bfa/Rex/Shutterstock / PRANDONI/BFA/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Rosie Huntington. Foto: Matt Baron/Bei/Rex ShutterstockRosie Huntington. Foto: Matt Baron/Bei/Rex Shutterstock
Rosie Huntington. Foto: Matt Baron/Bei/Rex Shutterstock
Blake Lively. Foto: Photoshot / STELLA PICTURES PHOTOSHOTBlake Lively. Foto: Photoshot / STELLA PICTURES PHOTOSHOT
Blake Lively. Foto: Photoshot / STELLA PICTURES PHOTOSHOT
Jennifer Lopez. Foto: Juan Rico/Fame / STELLA PICTURESJennifer Lopez. Foto: Juan Rico/Fame / STELLA PICTURES
Jennifer Lopez. Foto: Juan Rico/Fame / STELLA PICTURES

Alicia Vikander hyllas för sin klädstil

Publicerad

Alicia Vikander hyllas för sin klädstil.

I den amerikanska veckotidningen Us Weekly hamnar den svenska filmstjärnan på tionde plats över årets bäst klädda kändisar.

I dag har även den svenska stjärnans film ”Fyren mellan haven” världspremiär på filmfestivalen i Venedig.

"Hennes feminina, flirtiga stil gjorde henne direkt till en älskling på röda mattan", lyder motiveringen skriver Aftonbladet. I juryn satt bland annat supermodellen Naomi Campbell som motiverade sina val med att hon uppskattar de som inte förlitar sig på vissa trender, utan är sin stil trogen, skriver Us Weekly.

 

LÄS MER: Alicia Vikander ska spela Lara Croft

 

Första svensken att pryda omslaget på 40 år

Det är inte första gången den svenska skådespelaren hyllas för sin stil.

I somras prydde stjärnan omslaget till Vogue och är sedan 2015 det franska modehuset Louis Vuittons ansikte utåt. Alicia Vikander var den första svensken att pryda omslaget till Vogue sedan 70-talet, och i somras prydde hon alltså omslaget en andra gång.

På Met-galan som ägde rum i maj stal Alicia Vikander showen när hon dök upp i en klänning i rött, vitt, svart och guld med flera futuristiska detaljer. På fötterna hade hon ett par boots i samma färger, allt från Louis Vuitton.

 

LÄS MER: Alicia Vikander driver med svenskar

 

Aktuell med filmen ”Fyren mellan haven”

Alicia Vikander är aktuell med filmen ”Fyren mellan haven”, där hon spelar mot sin pojkvän, Michael Fassbender.

Filmen har världspremiär på filmfestivalen i Venedig den 1 september. Tidigare har hon berättat hur paret träffades på dansgolvet under filmfestivalen i Toronto.

 

Hela listan över bäst klädda:

1. Sienna Miller, skådespelare

2. Gig Hadid, fotomodell

3. Kendall Jenner, fotomodell

4. Diane Kruger, skådespelare

5. Zendaya, skådespelare och sångare

6. Beyoncé, sångare

7. Rosie Huntington - Whiteley, skådespelare

8. Blake Lively, skådespelare

9. Jennifer Lopez, sångare och skådespelare

10. Alicia Vikander, skådespelare

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag