Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vikander om svåra filminspelningen

Alicia Vikander. Foto: POWERS IMAGERY / AP TT NYHETSBYRÅN
Alicia Vikander som Lara Croft.Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES / WARNER BROS/PLANET PHOTOS SUPPL
Alicia Vikander.Foto: TEAM B / /IBL E-PRESS PHOTO.COM

Svenska stjärnan Alicia Vikander gör den ikoniska rollen som Lara Croft

i nya "Tomb Raider".

Nu berättar hon om den tuffa inspelningen.

– De slängde mig i floden – 50 gånger – med bakbundna händer. Jag behövde inte agera, bara reagera, säger hon till Entertainment Weekly.

Den Oscarbelönade skådespelaren Alicia Vikander, 28, gör den ikoniska rollen som Lara Croft i den kommande "Tomb Raider"-filmen.

Nu berättar hon om varför hon lockades till att göra rollen trots att den är väldigt olik det som hon har gjort tidigare.

– Jag dras känslomässigt till det som är väldigt olikt det jag har gjort tidigare. Det ger extra spänning. Jag har mest gjort drama- och indiefilmer i min karriär men jag vet inte hur många gånger jag har sett äventyrsfilmer som "Indiana Jones" eller "Mumien". Jag älskar att bli omfamnad av alla dessa stora resor och att göra en actionroll har alltid varit en barndomsdröm, säger hon till Entertainment Weekly.-

LÄS MER: Alicia Vikander totalt förändrad på nya bilden 

Alicia Vikander: "De slängde mig i floden"

Inspelningen av actionfilmen var tuff, men att Alicia Vikander har en bakgrund som dansare är något som har underlättat för henne under inspelningen.

– Vi har många vattenscener. Jag tillbringade de två sista dagarna under inspelningen i en vattentank. Det var dag 16 av att bli totalt dränkt eller slängd i vattnet.

Vid ett tillfälle så använde de även floden där OS i forsränning hölls. 

– De slängde mig i den floden – med bundna händer – runt 50 gånger. Jag behövde inte agera, bara reagera, säger hon till Entertainment Weekly.

LÄS MER: Alicia Vikanders nya superkropp för filmen 

Alicia Vikanders nya storfilm har premiär i mars nästa år i USA och filmen handlar om hur äventyraren Lara Croft försöker hitta sin pappa som har försvunnit. Lara Crofts pappa spelas av Dominic West.

Alicia Vikander: "Lara Croft är en förebild"

Den svenska Oscars-vinnaren har tidigare berättat om sina känslor inför att ta sig an rollen som Lara Croft:

– Jag blev väldigt exalterad när jag fick frågan. Jag tror att människor kan relatera till henne av flera anledningar. För mig är Lara Croft en förebild för unga kvinnor. Hon försöker hitta sin plats i världen. Samtidigt är hon tuff, smart men också sårbar, säger Alicia Vikander till Vanity Fair.

Filmen är helt fristående från den tidigare filmen "Lara Croft: Tomb raider" som kom ut år 2001, då med Angelina Jolie i huvudrollen. 2003 släpptes uppföljaren: "Lara Croft: Tomb raider – the cradle of life".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.