Alicia Vikander. Foto: POWERS IMAGERY / AP TT NYHETSBYRÅNAlicia Vikander. Foto: POWERS IMAGERY / AP TT NYHETSBYRÅN
Alicia Vikander.  Foto: POWERS IMAGERY / AP TT NYHETSBYRÅN
Alicia Vikander som Lara Croft. Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES / WARNER BROS/PLANET PHOTOS SUPPLAlicia Vikander som Lara Croft. Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES / WARNER BROS/PLANET PHOTOS SUPPL
Alicia Vikander som Lara Croft. Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES / WARNER BROS/PLANET PHOTOS SUPPL
Alicia Vikander. Foto: TEAM B / /IBL E-PRESS PHOTO.COMAlicia Vikander. Foto: TEAM B / /IBL E-PRESS PHOTO.COM
Alicia Vikander. Foto: TEAM B / /IBL E-PRESS PHOTO.COM

Vikander om svåra filminspelningen

Publicerad

Svenska stjärnan Alicia Vikander gör den ikoniska rollen som Lara Croft

i nya "Tomb Raider".

Nu berättar hon om den tuffa inspelningen.

– De slängde mig i floden – 50 gånger – med bakbundna händer. Jag behövde inte agera, bara reagera, säger hon till Entertainment Weekly.

Den Oscarbelönade skådespelaren Alicia Vikander, 28, gör den ikoniska rollen som Lara Croft i den kommande "Tomb Raider"-filmen.

Nu berättar hon om varför hon lockades till att göra rollen trots att den är väldigt olik det som hon har gjort tidigare.

– Jag dras känslomässigt till det som är väldigt olikt det jag har gjort tidigare. Det ger extra spänning. Jag har mest gjort drama- och indiefilmer i min karriär men jag vet inte hur många gånger jag har sett äventyrsfilmer som "Indiana Jones" eller "Mumien". Jag älskar att bli omfamnad av alla dessa stora resor och att göra en actionroll har alltid varit en barndomsdröm, säger hon till Entertainment Weekly.-

LÄS MER: Alicia Vikander totalt förändrad på nya bilden 

Alicia Vikander: "De slängde mig i floden"

Inspelningen av actionfilmen var tuff, men att Alicia Vikander har en bakgrund som dansare är något som har underlättat för henne under inspelningen.

– Vi har många vattenscener. Jag tillbringade de två sista dagarna under inspelningen i en vattentank. Det var dag 16 av att bli totalt dränkt eller slängd i vattnet.

Vid ett tillfälle så använde de även floden där OS i forsränning hölls. 

– De slängde mig i den floden – med bundna händer – runt 50 gånger. Jag behövde inte agera, bara reagera, säger hon till Entertainment Weekly.

LÄS MER: Alicia Vikanders nya superkropp för filmen 

Alicia Vikanders nya storfilm har premiär i mars nästa år i USA och filmen handlar om hur äventyraren Lara Croft försöker hitta sin pappa som har försvunnit. Lara Crofts pappa spelas av Dominic West.

Alicia Vikander: "Lara Croft är en förebild"

Den svenska Oscars-vinnaren har tidigare berättat om sina känslor inför att ta sig an rollen som Lara Croft:

– Jag blev väldigt exalterad när jag fick frågan. Jag tror att människor kan relatera till henne av flera anledningar. För mig är Lara Croft en förebild för unga kvinnor. Hon försöker hitta sin plats i världen. Samtidigt är hon tuff, smart men också sårbar, säger Alicia Vikander till Vanity Fair.

Filmen är helt fristående från den tidigare filmen "Lara Croft: Tomb raider" som kom ut år 2001, då med Angelina Jolie i huvudrollen. 2003 släpptes uppföljaren: "Lara Croft: Tomb raider – the cradle of life".

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag