Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alice Stenlöf raderar avklädd bild efter kritik – förklarar nu

Alice Stenlöf publicerade en bild på sig själv med bar överkropp, och märkte den som betalt samarbete med hennes nyskapade klädmärke A-dsgn.
Foto: Youtube/Alice Stenlöf
Bianca Ingrosso är irriterad över att Stenlöf överhuvudtaget ska behöva förvara sig.
Foto: OLLE SPORRONG

Alice Stenlöf publicerade en bild på sig själv med bar överkropp, och märkte den som betalt samarbete med hennes nyskapade klädmärke A-dsgn.

Efter kritik har influencern nu valt att ta bort bilden, och förklarar sig på Instagram – samtidigt som hon stöttas av vännen Bianca Ingrosso och komikern Johanna Nordström.

”Jag valde att ta ner den då min mening aldrig var att provocera eller kränka någon genom att lägga upp den”, skriver Alice Stenlöf på Instagram story.

Influencern Alice Stenlöf har nyligen startat sitt eget klädmärke, A-dsgn, som hon snart ska lansera sina första kläder ifrån. 

Men efter att ha publicerat en bild på sig själv med bar överkropp där hennes byxor knappt syns och märkt bilden med betalt samarbete med sitt egna märke, har Stenlöf fått kritik. Många reagerade på att bilden märktes som reklam för kläder när det knappt syntes några kläder i bilden, och tyckte det var sexistiskt.

Nu har Alice Stenlöf valt att ta bort bilden efter kritiken, och förklarar sig på Instagram Story.

”Jag vill bara att ni ska veta att jag tagit del av kritiken kring min post jag publicerade igår där jag bar kostymbyxorna med bar överkropp. Jag valde att ta ner den då min mening aldrig var att provocera eller kränka någon genom att lägga upp den. Jag måste i regel alltid markera mina poster innehållande något från mitt eget varumärke som reklam, oavsett hur mycket eller lite ett plagg syns i bild”, skriver Alice Stenlöf.

Alice Stenlöfs hopp om framtiden

Stenlöf konstaterar att det är en komplex balansgång mellan att låta kvinnor gör vad de vill och sexualiserandet av kvinnokroppen.

”I en drömvärld önskar jag att vi kunde avdramatisera kvinnokroppen till att bara vara. Helt. Utan kommentarer. Tills dess hoppas jag att vi kan fortsätta vara öppna om problematiken, ifrågasätta utan att glömma att stötta varandra – även de som försöker ta en plats i en annan ganska knepig värld att vara just kvinna i”, avslutar Stenlöf på Instagram Story.

Bianca Ingrossos stöd till vännen

Hennes inlägg har också blivit repostat av vännen Bianca Ingrosso, som stöttar henne – och är irriterad över att Stenlöf överhuvudtaget ska behöva förvara sig.

”Det faktum att folk tar illa vid sig av att denna vackra dam lägger ut en SMASHING bild på sig själv men inte fokuserar på det faktum att hon inkluderar SÅ MÅNGA i sitt klädmärke med storlekar... Fokusera rätt så blir allt lätt”, skriver Bianca Ingrosso på Instagram Story.

Hon hänvisar också till komikern Johanna Nordström som även hon hyllar Stenlöf för att ha ett märke som är inkluderande på riktigt.


Alice Stenlöf svarar på kärleksryktena:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.