Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alice Babs fick stroke - är på bättringsvägen

Alice Babs på en bild från 2004.
Foto: Suvad Mrkonjic

Alice Babs är på bättringsvägen efter att i våras ha drabbats av en stroke.

Den folkkära 88-åriga artisten kan inte längre bo kvar hemma i lägenheten i Saltsjöbaden utanför Stockholm, utan bor nu på ett seniorboende.

Det berättade sångerskans dotter Titti Sjöblom i SVT:s "Fråga doktorn" på måndagskvällen.

– Hon har väldigt fin hjälp och får rehabilitering och sjukgymnastik. Mamma är så målmedveten och gör framsteg, sade Titti Sjöblom i programmet.

Titti Sjöblom berättade i programmet att mamman gett klartecken att berätta om hennes sjukdom.

– Efter omständigheterna går det riktigt bra, men det finns en enorm trötthet som slår in när man får en stroke. Hon har haft det tufft.

Maken avled i fjol

Alice Babs slog igenom som 15-åring och har under en 70-årig karriär sjungit jazz med Duke Ellington och gruppen Swe-Danes, tävlat i schlager-EM och gjort roller i filmklassiker som "Swing it, magistern!". 1972 utnämndes hon till hovsångerska.

Alice Babs bodde länge i Spanien, men flyttade hem till Sverige för några år sedan.

Maken Nils-Ingvar Sjöblom avled i fjol.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.