Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alexandra Rapaports tvivel kring lyxresan på Maldiverna

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Alexandra Rapaport är för tillfället på semester med sin familj på Maldiverna.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Alexandra Rapaport är just nu på lyxsemester med familjen. 

Någonting som hon på sin Instagram nu berättar att hon känner sig kluven inför. 

”Vem förtjänar det som händer så långt långt bort från bubblan vi befunnit oss i, det som jag sitter på andra sidan jorden och försöker förstå, omfatta mitt i all privilegierad lyx?”, skriver hon i inlägget.

Skådespelaren Alexandra Rapaport befinner sig på semester med sin familj på Maldiverna. 

I ett inlägg på Instagram berättar nu Rapaport att det är en resa hon länge drömt om men att hon nu känt sig ambivalent till sin och familjens lyxresa. 

”Jag tänkte att jag var värd detta, när jag bokade. Jag tänkte att jag hade arbetat hårt och träget och förtjänade den här resan som jag drömt så länge. Nu vet jag inte längre. Vem är värd? Vem förtjänar? Och i så fall, vem förtjänar motsatsen?” skriver Rapaport på Instagram. 

Hon förklarar att hon försöker ta in de hemska händelser som är människors verklighet på andra sidan jorden just nu. 

”Vem förtjänar det som händer så långt långt bort från bubblan vi befunnit oss i, det som jag sitter på andra sidan jorden och försöker förstå, omfatta mitt i all privilegierad lyx?”, skriver hon i inlägget. 

Försöker hålla flera tankar i huvudet samtidigt

Samtidigt som Alexandra Rapaport tycker att det känns hemskt och orättvist att människor far så illa känner hon sig tacksam inför den lotten som livet givet henne. 

”Jag tänker att jag ska leva och njuta så länge jag bara kan, jag ska pussa mina barn, min man och mina vänner så länge jag kan. Jag ska känna tacksamhet inför den lott livet givit mig. Och den röst mitt land givit mig.”, skriver skådespelaren i inlägget. 

 Alexandra Rapaport skriver att hon nu ska vara mer solidarisk än någonsin. 

Hon avslutar inlägget med att skriva:

”Jag ska vara solidarisk, mer än någonsin nu när så många behövande finns i min närhet. Länge leve frihet, humanism och demokrati. Den vi ALLTID måste värna om. Vi ses hemma.”

https://www.instagram.com/p/CazirP5B6Bq/
Alexandra Rapaports i en tidigare intervju inför Premiär för nya säsongen av ”Gåsmamman”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.