Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Alexandra Rapaport: Jag blev illa behandlad på Dramaten

Alexandra Rapaport håller just nu på att spela in en ny säsong av TV4-serien ”Gåsmamman”. Foto: TV4
Skådespelerskan är därför med i ”Nyhetsmorgon” för att snacka upp serien, och då berättade hon även om att hon blivit illa behandlad på Dramaten. Foto: TV4
Alexandra Rapaport. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Alexandra Rapaport håller just nu på att spela in en ny säsong av TV4-serien ”Gåsmamman”.

Under helgen gästade skådespelerskan ”Nyhetsmorgon” för att prata om serien och då berättade hon även om att hon blivit illa behandlad på Dramaten.

– Jag vill inte ge några exempel, men det har funnits tillfällen när jag fått scenskräck på grund av vissa personer som inte kan bete sig, säger hon i intervjun.

Alexandra Rapaport, 47, blev intervjuad av Jenny Alversjö, 45, i söndagens avsnitt av ”Nyhetsmorgon”. Skådespelerskan pratar då om den kommande säsongen av TV4-serien ”Gåsmamman”, men även om att hon känt sig illa behandlad på Dramaten.

– När jag började där så for jag ganska illa i vissa produktioner. Jag vill inte ge några exempel, men det har funnits tillfällen när jag fått scenskräck på grund av vissa personer som inte kan bete sig, säger hon i intervjun.

Rapaports ord om acceptansen

Dessa minnen återkommer ibland till henne, men samtidigt trivs hon väldigt bra när hon befinner sig där.

– Det jag har varit med om har kommit tillbaka till mig under alla år, men samtidigt så älskar jag min arbetsplats Dramaten. Jag älskar att vara där – så det är ju väldigt dubbelt, säger hon och fortsätter:

– Men jag tycker inte att vi har varit moderna. Det har funnits nån slags acceptans för saker som jag inte tycker ska accepteras. Och jag välkomnar en modernare syn på hur en arbetsplats ska vara. Det finns inga ursäkter för dåligt beteende.

”Finns inga ursäkter”

Sedan berättar hon också om svårigheterna kring att få ihop livspusslet.

– Nu har jag ju barn och saker på min fritid som jag verkligen värnar om, annars har det ju bara varit mitt jobb. Och det är ju den kombinationen som stressar mig, säger hon och tillägger:

– Jag slappnar aldrig av. Jag ligger liksom och funderar på nätterna på hur jag ska få ihop allt, för mina barn får inte betala priset för att jag har ett kul jobb. Det måste vara en ekvation som går att lösa.

Dock så går det ut över hennes eventuella fritidsaktiviteter.

– Både jag och min man sliter ganska hårt för att få pusslet att gå ihop, men jag får ju avstå allt annat. Jag får liksom ha telefonen för att upprätthålla mina relationer.