Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Alexandra Pascalidous bild med Arnault på Nobelfesten

Mitt under Nobelfesten postade Alexandra Pascalidou en bild från Nobelfesten 2009 – där hon satt bredvid Jean-Claude Arnault. Foto: Instagram
Jean-Claude Arnault dömdes nyligen för våldtäkt. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Journalisten Alexandra Pascalidou var bjuden på Nobelfesten 2009 och hamnade bredvid numera våldtäktsdömda Jean-Claude Arnault.

Nu visar Pascalidou upp en bild från tillfället på Instagram – och ställer sig frågande till kulturprofilens status efter hovrättsdomen.

"Vad skiljer kulturprofilen från andra våldtäktsmän?" skriver Pascalidou i Instagraminlägget.

Efter skandalerna kring Kulturprofilen Jean-Claude Arnault och Svenska Akademien delades det inte ut något Nobelpris i litteratur vid måndagens Nobelfirande.

Journalisten Alexandra Pascalidou, 48, var på plats på Nobelfesten för nio år sedan. På sin Instagram har hon lagt upp ett inlägg där hon visar att hon hade just Arnault som bordskamrat på Nobelfesten 2009.

"Enda gången jag gått på Nobelfesten fick jag den nu våldtäktsdömde Kulturprofilen till bordet och fru Frostensson mittemot. Undrar vem som fastställde bordsplaceringen? Han är en av anledningarna till att Nobelpriset i litteratur inte delas ut i år. Senast det skedde var det krig" skriver Alexandra Pascalidou till bilden.

 

”Vad skiljer kulturprofilen från andra våldtäktsmän?”, skriver Alexandra Pascalidou sitt inlägg på Instagram. Foto: Stella Pictures

Pascalidou skriver om kvällen på Instagram

Hon konstaterar vidare i inlägget att hon inte hamnade i en obehaglig situation med honom, men att hon redan då fick höra rykten.

"Ingenting annat hände den kvällen än att han var allmänt flåsig. Jag hängde mest på toaletten med en väninna som berättade om alla rykten som gick redan då, 2009. Det skulle dock krävas en global #metoo -rörelse och kollektiv kraftsamling innan tystnaderna bröts och övergreppen avslöjades." skriver Pascalidou på Instagram.

Alexandra Pascalidou avslutar med att förundras över de som fortsätter försvara Arnault, trots att han nu har dömts i hovrätten för våldtäkt.

"Vad skiljer kulturprofilen från andra våldtäktsmän?" undrar hon.

 

https://www.instagram.com/p/BrOIbkmAy96/

Expressen har varit i kontakt med Alexandra Pascalidou som inte vill tillägga något, och hänvisar till sitt Instagram-inlägg.