Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alexandra Nilssons bilder visar sanningen

Influencern Alexandra Nilsson, 29, hyllas av sina följare efter att hon publicerat en rad av bilder som jämför den perfekta ytan på Instagram med verkligheten.
Influencern Alexandra Nilsson vill bevisa att det som syns på Instagram inte nödvändigtvis är hela sanningen.
En dag testade influencern att lägga ut helt vanliga bilder och hon säger att responsen var fantastisk.
”Många har skrivit att detta har hjälpt dom oerhört, och det gör mig väldigt glad.” skriver hon i en kommentar.
Alexandra Nilsson vill visa verkligheten med sina bilder.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Influencern Alexandra Nilsson vill bevisa att det som syns på Instagram inte nödvändigtvis är hela sanningen.

I ett Instagram-inlägg visar hon nu olika bilder tagna från samma tillfällen, där hon ser helt olika ut – samtidigt som hon slår tillbaka mot gravidkommentarer.

”Jag tröttnade på det helt enkelt en dag och testade att lägga ut ”vanliga” bilder som jag tidigare aldrig hade vågat lägga ut”, skriver Alexandra Nilsson i en kommentar. 

Hur många gånger om dagen går du in på Instagram?

De allra flesta personer väljer att visa sitt bästa jag på Instagram, vilket gör att man lätt får bilden av att alla andras liv är perfekta.

Det vill influencern Alexandra Nilsson sätta stopp för nu. I ett inlägg på just Instagram väljer hon nu att visa sex bilder från tre olika tillfällen, där hon dels har en ”instagramvänlig” version, och en som är närmare verkligheten.

De första bilderna är tagna i ett vattenbryn, och Nilsson poängterar hur stor skillnad pose och vinkel gör.

”Fotar man lite underifrån ser man längre ut + man fångade verkligen miljön. Lite svank på det och TADAA! Ingen Photoshop alls, detta var dessutom när jag var som mest slank och tränade 6+ gånger i veckan”, skriver profilen.

”Inom mig var jag livrädd”

Alexandra Nilsson berättar att hon kände sig uppblåst under några av bilderna, och slår tillbaka mot alla kommentarer hon har fått om att hon ser gravid ut.

”Så fruktansvärt respektlöst! Fattar inte att folk 2020 tar sig friheten att kommentera kvinnor på det visst? Vi kvinnor går faktiskt inte runt med perfekt platta magar konstant, även när vi ej väntar barn. Inte ens när jag var underviktig var jag helt platt. Men oavsett så var min kropp inte i balans då (i vintras). Jag var ständigt svullen”, skriver Alexandra Nilsson.

Inlägget har gillats över 20 000 gånger, och influencern hyllas för sitt initiativ av följarna.

Alexandra Nilsson skriver i en kommentar att hon tror många glömmer bort att de perfekta ”Instagram-modellerna” inte representerar verkligheten. Utan att bilderna är tagna i speciella poser, med olika filter och retuschering. 

”Jag vet för jag har varit en av dem när jag var yngre och kände en press på att alla skulle uppleva mig som perfekt. Därför är det viktigt för mig att visa den andra sidan, den sanna sidan.” skriver hon i en kommentar.

Hon fortsätter:

”Jag tröttnade på det helt enkelt en dag och testade att lägga ut ”vanliga” bilder som jag tidigare aldrig hade vågat lägga ut. Inom mig var jag livrädd för att det var ovant och jag visste inte hur mina följare skulle reagera, men responsen var fantastisk! Många har skrivit att detta har hjälpt dem oerhört, och det gör mig väldigt glad.”

 

https://www.instagram.com/p/CDO9yEkJ4K1/
Författaren, influencern och entreprenören Alexandra Nilsson om framgångarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.