Alexandra Nilssons beslut – därför byter hon namn

Alexandra Nilsson byter efternamn.
Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Nu tar Alexandra Nilsson nästa steg för att sudda ut ”Kissie”-stämpeln.
Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Foto: JULIA DANSARIE

Alexandra Nilsson byter efternamn.

I podcasten ”Recensörerna” berättar hon om nästa steg för att sudda ut ”Kissie”-stämpeln.

– Nilsson är skittråkigt, kan vara vem som helst. När man säger Alexandra Nilsson, man vet ju inte vem det är, säger Alexandra Nilsson i podcasten ”Recensörerna”.

Bloggerskan Alexandra Nilsson gjorde sig känd under namnet ”Kissie” som 18-åring. Nu tolv år senare väljer hon att byta efternamn, i ett försök att sudda ut ”Kissie”-stämpeln.

Alexandra Nilsson berättar i podcasten ”Recensörerna” att hon ska byta efternamn. I stället för Nilsson ska bloggerskan nu byta till Petroniak, som kommer från mammans familj. Hon berättar att hennes mamma, som ursprungligen är från Polen, hade pratat om sin familj och då nämnt sitt första efternamn som hon hade innan hon kom till Sverige.

– Jag tänkte ”satan så coolt”. Om jag döper mig till ett sådant efternamn då kommer alla veta vem jag är, berättar Alexandra Nilsson i podcasten.


”Du vet hon Kissie”

Det är nämligen så, förklarar Alexandra, att hennes nuvarande efternamn känns för vanligt. När folk pratar om ”Alexandra Nilsson” behövs oftast en förklaring för att man ska förstå vem man menar. En förklaring som allt för ofta är ”du vet hon Kissie”, säger Alexandra i podcasten.

Det är den kopplingen hon nu vill sudda ut. Namnet ”Kissie” kom till när hon var ung och ett gäng killar gick förbi henne och gjorde ljud efter henne, som att de lockade på en katt. Ljud som Alexandra då tog till sig och namnet ”Kissie” skapades. Hon förklarar att hon började blogga för tolv år sedan, och att man på den tiden skulle ha ett kort, enkelt namn som alla kom ihåg men att hon i dag inte gillar namnet. 


Vill sudda bort kopplingen

Hon säger i podcasten att det kommer upp så himla mycket tråkigheter när man söker på namnet ”Kissie” och att hon nu i tre år har försökt sudda bort den kopplingen som hon fortfarande har till namnet.

– Det går ju oerhört segt, säger hon.

Namnet Petroniak har inte alltid klingat lika fint i Aexandras öron. Hon berättar i podcasten att hon hatade namnet när hon var liten, att det kändes för ”icke-svenskt” och att hon blev mobbad för att hon var halvpolack. Nu när hon har vuxit upp ser hon namnet som häftigt och förklarar att hon nu har insett att det är lite häftigt att ha en annan identitet än bara renodlad svensk.

Expressen har sökt Alexandra Nilsson. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.