Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alexandra Nilssons auktion togs bort – bröt mot reglerna

Författaren, influencern och entreprenören om framgångarna.
Alexandra Nilsson och pojkvännen Andreas Hellmers.Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Alexandra NilssonFoto: /IBL / /IBL

Alexandra Nilsson har en auktion där den som budar högst kan vinna en styling, plåtning och lunch med henne till förmån för Musikhjälpen 2019.

Efter Bloggbevakning avslöjade att pojkvännen Andreas Hellmers lagt flera bud i auktionen har den nu nollställts.

– Det är emot våra regler, säger Rosa Walfridzon på Tradera.

Till förmån för Musikhjälpen auktionerar influencern Alexandra Nilsson i år ut en halvdag med sig själv där den vinnande budgivaren får styling, fotografering och lunch med influencern.

Nu menar dock Bloggbevakning att Alexandra Nilssons pojkvän, Andreas Hellmers, har lagt flera bud för att få upp summan.

På fredagseftermiddagen hade auktionen nollats och alla tidigare bud försvunnit. 

Har budat flera gånger

I ett inlägg på bloggen visar Bloggbevakning att en användare med namn ”Hellmers” flera gånger budat över det högst lagda budet.

Vidare ska användaren ha angivit samma bostadsort som Alexandra Nilsson och pojkvännen har.

https://www.instagram.com/p/BRMH_Sohhbr/

För att ytterligare bevisa sitt påstående visar Bloggbevakning att användaren ”Hellmers” tidigare har sålt en sänggavel på Tradera.

På Instagram har Andreas Hellmers publicerat en bild på samma sänggavel.

”Väldigt besviken”

I ett meddelande till Expressen skriver Alexandra Nilsson att hon varit i kontakt med Musikhjälpen för att ta reda på varför auktionen togs ned.

”Andreas har under många år jobbat med välgörenhet och var tydlig med att han ville vara med också, och han läste instruktionerna noga innan så han inte begick något fel, men där fanns ingenting om gällande att närstående inte fick vara med och buda.”, skriver Alexandra Nilsson.

”Jag är just nu enbart väldigt besviken på att vissa plattformar väljer att stjälpa det som bidrar till välgörenhet och något som går till ett otroligt viktigt ändamål. Men förhoppningsvis löser det sig väldigt snart så vi kan fortsätta med den positiva andan och att få in viktiga donationer till Musikhjälpen.”, fortsätter hon.

Rosa Walfridzon är representant från Tradera och arbetar med Musikhjälpens auktioner. Hon menar att den första auktionen stängdes ner då den bryter mot Traderas regler och att en ny auktion sedan lades upp.

– När vi har en annons som bryter mot reglerna har vi ett säkerhetsteam som går igenom annonsen och stänger ner den. När det här uppmärksammades togs beslutet med oss som jobbar med Musikhjälpen.

Vidare förklarar Rosa Walfridzon att det under kategorin ”Budtrissning” på Traderas informationshemsida står att det är otillåtet att buda på sin partners auktion för att få upp priset.

– Det står uttryckligen att det här är emot våra regler, säger Rosa Walfridzon.

Andreas Hellmers förklarar att han hade läst villkoren som står under den specifika auktionen och säger att det där inte framgår att en partner inte får delta i budgivningen.

Han förklarar också att anledningen till att han deltog i auktionen var för att vara snäll mot Alexandra och samtidigt skänka pengar till en god sak.

– Hade det varit en tävling hade det varit självklart, men nu är det en auktion där pengarna går till välgörenhet, säger Andreas Hellmers och fortsätter:

– Det spelar ingen roll i min värld när pengarna går till något superviktigt, själva grejen med auktionerna är att de ska upp i så mycket som möjligt.

Alexandra Nilsson i Expressens Q&A

Författaren, influencern och entreprenören om framgångarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.