Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alexandra Nilsson hyllas för sitt inlägg

Alexandra Nilsson hyllas för sitt inlägg
Alexandra Nilsson vill stoppa kroppshetsen på sociala medier.
Foto: /IBL / /IBL
Influencern vill visa verkligheten bakom instagrams yta.
Foto: Instagram/Alexandra Nilsson
Alexandra Nilsson.
Foto: Instagram/Alexandra Nilsson
Alexandra Nilsson drev tidigare bloggen ”Kissie”, som hon numer har avslutat.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Alexandra Nilsson slår tillbaka mot kroppshetsen i sociala medier - vill visa verkligheten bakom det ytliga.

Nu hyllas influencern för en bildserie hon lagt upp på Instagram.

”För mig är det viktigt att vara en del utav lösningen för att minska kroppshetsen, i stället för att bidra till den.” skriver hon i ett meddelande.

Influencern Alexandra Nilsson, 29, hyllas av sina följare efter att hon publicerat en rad av bilder som jämför den perfekta ytan på Instagram med verkligheten.

”För mig är det viktigt att vara en del utav lösningen för att minska kroppshetsen, i stället för att bidra till den. Jag har själv varit den som inte vågat lägga ut något annat än perfekta bilder, för jag har varit så osäker. Men det vill jag ändra på!” skriver hon i ett meddelande.

Hon fortsätter: 

”Därför vill jag visa båda sidorna av mig själv. Jag vill visa att jag är också en vanlig kvinna bakom alla filter och poser, och att det är helt okej. Jag kommer fortsätta lägga ut liknade bilder för att visa verkligheten, så mina följare förhoppningsvis känner mindre press på att man måste vara ”perfekt” hela tiden, för det är ingen!”

Kommentarsfältet till inlägget har fyllts av hyllande kommentarer och hejarop:

”Mer sånt här! Så trött på falska perfekta Instagram världen! Du är så äkta vacker på andra bilderna”, skriver en följare. 

”En sund balans”

Alexandra Nilsson har varit ett välkänt namn inom sociala medier i många år som influencer och tidigare som bloggare. Hon har haft en egen webbserie och gett ut två böcker. 

Tillsammans med kroppsaktivisten Linda-Marie Nilsson har hon även drivit podcasten ”Storleken spelar roll”, där poddparet varje vecka berörde ämnen inom ramen för kroppshets och skönhetsideal. 

”Men jag tycker fortfarande om att lägga ut fina bilder, för det är roligt att få känna sig fin också. Men det handlar om att ha en sund balans, delvis för mig själv men också för mina följares skull.”

Alexandra Nilsson om näthatet mot kvinnor

”Vi är uppvuxna med att kritisera kvinnors utseende”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.