Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alexandra Nilsson hyllas för nya bilden – visar verkligheten

Influencern Alexandra Nilsson, 29, hyllades tidigare i somras av sina följare efter att hon publicerat en rad av bilder som jämför den perfekta ytan på Instagram med verkligheten.
Alexandra Nilsson upplever att man ofta visar upp en perfekt yta på Instagram, snarare än den verkliga.Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Den vänstra bilden publicerades när Alexandra Nilsson kände sig som på den högra.Foto: Instagram

Alexandra Nilsson upplever att man ofta visar upp en perfekt yta på Instagram, snarare än den verkliga. 

Med ett nytt inlägg på Instagram ställer hon två bilder bredvid varandra för att jämföra hur det kan se ut. 

”Att lägga ut en positiv glad bild medan man är ledsen, är lite som att titta sig själv i spegeln och fejkskratta”, skriver hon i ett sms. 

Influencern Alexandra Nilsson har tröttnat på den perfekta ytan som illustreras på Instagram. 

I ett nytt inlägg har hon lagt upp två bilder bredvid varandra för att visa hur det kan se ut i verkligheten. På vänstra sidan syns en framgångsrik och lycklig Alexandra Nilsson, på den andra en ledsen. 

”Bilden till vänster publicerades medan jag ser ut som på bilden till höger. Jag hade precis fått ett samtal om att jag inte fick det där jobbet jag drömt om, samtidigt jag läser på en skvallersida att jag är ful och patetisk. Jävla skitdag! När fan ska lyckan vända? Men jag vill inte låta trollen se mig nedbruten, så jag visar upp min senaste shopping istället. Som att väskan inuti påsen gör mig lyckligare.. Det gör den inte! Men det behöver ju inte ni veta...”, skriver Alexandra Nilsson på Instagram som efter sitt inlägg hyllats av flera personer i kommentarsfältet. 

Mer motiverad än någonsin

Alexandra Nilsson upplever att det kan vara lättare att visa en fejkad sida, snarare än den verkliga och att man ibland lyckas lura sig själv. 

”Att lägga ut en positiv glad bild medan man är ledsen, är lite som att titta sig själv i spegeln och fejkskratta. Ibland smittar skrattet av sig och man känner hur endorfiner släpps lös”, skriver hon i ett sms. 

Inlägget och bilderna har ingenting att göra med hur Alexandra Nilsson mår i dag. Skillnaden är att hon nu känner sig mer motiverad att hjälpa andra som jämför sig med influencers. 

”Det försöker jag göra genom att vara mer öppen med hur mitt liv ser ut utanför alla skärmar. Dessutom fick jag drömjobbet vid ett senare tillfälle, så allting har löst sig väldigt bra”. 

”Viktigt att vara en del av lösningen”

Det är inte första gången som Alexandra Nilsson hyllas för sina inlägg. För drygt en månad sedan slog hon tillbaka mot kroppshetsen i sociala medier och la hon upp en bildserie på Instagram där hon jämförde den perfekta ytan med verkligheten. 

”För mig är det viktigt att vara en del utav lösningen för att minska kroppshetsen, i stället för att bidra till den. Jag har själv varit den som inte vågat lägga ut något annat än perfekta bilder, för jag har varit så osäker. Men det vill jag ändra på!” skrev hon i ett meddelande då. 

”Men jag tycker fortfarande om att lägga ut fina bilder, för det är roligt att få känna sig fin också. Men det handlar om att ha en sund balans, delvis för mig själv men också för mina följares skull.”

https://www.instagram.com/p/CEW0TkDpGjd/
Se intervjun från 2019 med författaren, influencern och entreprenören om framgångarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.