Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alexandra Bring: "Har tvingat i mig grädde"

Storbloggaren Alexandra Bring skriver om kommentarerna.
Alexandra är en av Sveriges största träningsprofiler och uppmuntrar ett hälsosamt leverne samtidigt som hon dissar alla former av bantningsmetoder.
Alexandra Bring.
Alexandra Brings blogg.

Det är inte bara överviktiga som utsätts för hets och elaka kommentarer.

Det skriver träningsbloggaren Alexandra Bring på Facebook och Instagram till en bild där hon poserar i bikini.

"Jag har blivit hånad, ifrågasatt, bemött av varje läkare med frågan "spyr du när du ätit?", jag har tvingat i mig grädde, mixade havregryn, pizza, godis, smör i mängder efter varje måltid för att slippa kallas skelettet", skriver hon i inlägget.

De senaste dagarna har det stundtals varit en hätsk debatt om vikt och kroppsideal.

Katrin Zytomierska, Lady Dahmer, Simon Kachoa och Top Model-deltagaren Agnes Hedengård är några av de som har gjort sina röster hörda i debatten.

Nu höjer även den populära bloggaren Alexandra Bring, 25, som har över 600 000 följare på Instagram, rösten.

Alexandra är en av Sveriges största träningsprofiler och uppmuntrar ett hälsosamt leverne samtidigt som hon dissar alla former av bantningsmetoder. Ändå har hon i många sammanhang kritiserats och tagit emot kommentarer om att hon är för smal eller ser sjuk ut.

 

LÄS MER: Agnes Hedengård klädde av sig i TV4.

 

"Jag har blivit hånad, ifrågasatt, bemött av varje läkare med frågan "spyr du när du ätit?", jag har tvingat i mig grädde, mixade havregryn, pizza, godis, smör i mängder efter varje måltid för att slippa kallas skelettet. Forfarande möts jag dagligen av nedlåtande kommentarer om min vikt TROTS att jag aldrig varit SÅ välmående, fysiskt stark och hälsosam. Det är SÅ svårt att försöka figurera förebild samtidigt som det pågår en anti-smal kampanj i resten av samhället", skriver hon i sitt inlägg och fortsätter:

"Vad är mitt ideal? Mitt ideal är att vara hälsosam, må bra, äta det som gör mig bra och gör mig glad. Att ha bra värden och att INTE jämföra sig med någon annan och deras hälsosam. Hälsa ser olika ut på alla!"

Hon har även blivit anklagad för att ha anorexi och vara en dålig förebild.

 

LÄS MER: Biggest loser-vinnaren Simon Kachoas ilska i kroppsdebatten.

 

Hon skriver vidare att hon med inlägget hoppas kunna väcka en tanke hos de som hatar på smala tjejer.

"Jag vet att det pågår en debatt i samhället just nu och jag hoppas att det här kan väcka en liten tanke till alla som hatar på smala tjejer i era kanaler. Jag skulle aldrig förespråka ohälsosamt åt något håll. Jag önskar att det nya idealet är välmående och att alla ger sin kropp det bästa möjliga och kan inspireras av alla olika typer av människor, som jag gör."

Instagram har inlägget gillats av 16 000 följare och kommenterats över 400 gånger.

"Tack för all kärlek efter min senaste post", skriver Alexandra i ett efterföljande inlägg.

 

 

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.