Dissar Sverige. Alexandra Dahlström ville bort från prestationshetsen i Sverige och flyttade till Rom. Hitttills har det blivit en filminspelning.
Dissar Sverige. Alexandra Dahlström ville bort från prestationshetsen i Sverige och flyttade till Rom. Hitttills har det blivit en filminspelning.

Alexandra blir stjärna på italienska

Publicerad
Uppdaterad
"Fucking Åmål"-stjärnan Alexandra Dahlström, 22, har hittat lyckan i Rom.
Nu gör hon film på italienska. Och dissar Sverige.
- Jag fick liksom en Guldbagge, fast jag inte ens ville, säger hon i tidningen Rodeo.
Alexandra har spelat tuff flata i "Fucking Åmål", blivit snopet avbruten av Loa Falkman och skällt ut Veckorevyn. Sedan vann hon en Guldbagge. Nu är hon en svensk filmstjärna i exil. Sedan ett år tillbaka bor Alexandra Dahlström i Rom i Italien. - Svenskarna vill alltid att jag ska spela den där arga tjejen med svart skit kring ögonen. Här får jag provfilma för roller som den tanklösa, exotiska utländskan, säger hon till Rodeo.

Prestationshets

Italien erbjuder större publik och fler filmsatsningar. Hon har en italiensk agent och går hos en coach som ska hjälpa henne att hitta det rätta italienska uttalet. Hittills har det blivit en filminspelning i Italien, "Ormens svans", ett fyrkantsdrama om ett ungt och ett äldre par som bedrar varandra, med varandra. Alexandra trivs i Italien. Sverige har hon däremot kallat för råtthål. - Det kan bli rätt jobbigt i Stockholm. Jag ville bort från prestationshetsen, säger hon och berättar om den mörka tiden när hon spelade in "Fröken Sverige". - Det var den deppigaste i mitt liv, arton var en hemsk ålder. Jag satt hemma och grät till Deep Cuts när castingmänniskan ringde och bad mig provfilma.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag