Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alexander Skarsgårds lyxliv – så är det

Alexander Skarsgård, 42, lämnade Los Angeles för New York.Foto: TT NYHETSBYRÅN / VILHELM STOKSTAD
Det har gått hela 18 år sen Alexander Skarsgård fick sin första Hollywoodroll.Foto: FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES
Alexander Skarsgård har tidigare synts till på musikfestivalen Way Out West.Foto: Anders Ylander / GT/Expressen
Skarsgård köpte en villa för runt 18 miljoner kronor i L.A.Foto: Compass
Bostaden i fråga är den övre delen av ett townhouse i East Village.Foto: Compass
Det är 100 kvadratmeter av murade väggar, trägolv, vackra träbjälkar och en eldstad i marmor. Foto: Compass
Bland annat Chloë Sevigny har tidigare bott i huset.Foto: Compass
Alexander Skarsgård.Foto: TheImageDirect.com/IBL
1 / 9

Alexander Skarsgård, 42, lämnade Los Angeles för New York. Men i stället för att bo i sin exklusiva Manhattan-lägenhet, verkar han föredra att sova på pappas soffa hemma i Stockholm.

– De senaste tre åren har jag inte haft något hem, bara en resväska med det allra nödvändigaste i, berättade skådespelaren tidigare i år i Damernas värld. 

Närmast aktuell i ”Godzilla vs. Kong” som kommer nästa år. Det har gått hela 18 år sen Alexander Skarsgård fick sin första Hollywoodroll, mer eller mindre av en slump. Han var egentligen bara på semester i Los Angeles för att besöka pappa Stellans Skargård, och råkade få en audition för Ben Stillers ”Zoolander” (2001). Men ungefär där tog räkmackan slut.

– Sen hade jag fyra år av depression. Jag lämnade Sverige för att jobba i Hollywood, och tillbringade tre år med att göra ingenting, utan ett enda jobb, har stjärnan sagt i brittiska Magic Radio.

Först 2008 med miniserien ”Generation kill” lossnade det, och i dag har skådespelaren bland annat en Golden globe för rollen i ”Big Little lies” på meritlistan.

Sålde huset till Rooney Mara

Det krävdes dock inga prestigeladdade priser för att Skarsgård skulle ha råd med en villa för runt 18 miljoner kronor i L.A. 2012 köpte han ett hus i modernistisk stil, präglad av panoramafönster och vackra vyer, som han tre år senare sålde till skådespelerskan Rooney Mara för cirka 28 miljoner kronor. Efter det följde år av kringflackande hemlöshet.

– Jag har hoppat från ett projekt till ett annat och bott på inspelningsplatsen. Jag köpte faktiskt en lägenhet i New York för några månader sen. Det var första gången på två år jag hade en egen säng, sa skådespelaren 2018 till Entertainment Weekly.

Bostaden i fråga är den övre delen av ett townhouse i East Village. Det är 100 kvadratmeter av murade väggar, trägolv, vackra träbjälkar och en eldstad i marmor. Bostaden har i amerikansk press kallat för ”den ultimata ungkarlslyan”, medan Variety beskriver fastigheten som omtyckt av konstnärliga kändisar. Bland annat Chloë Sevigny har tidigare bott i huset.

”Njuter verkligen av stunden”

Sen dess ska Skarsgård även ha investerat i en lägenhet på Södermalm i Stockholm, eftersom han vill komma närmare familjen. Ändå tycks skådespelaren njuta av att inte ha någon egentlig fast punkt:

– Jag är inte gift och jag har inte barn, och jag njuter verkligen av stunden, sa han i en intervju i The Guardian förra året.

– Det är något ganska buddistiskt över känslan att du bara kan ha ungefär åtta saker. Jag har min resväska, och det som inte får plats där kan jag inte ta med. Häromdagen ville jag köpa ett par sneakers och insåg att de inte skulle få plats i min resväska.

Skarsgård verkar å andra sidan inte speciellt intresserad av den glamourösa delen av filmlivet. Han umgås visserligen med gamla vänner som Joel Kinnaman och Fares Fares, men med på resorna har han helst ”en gräsrökande musiker” från Göteborg.

– En av mina närmaste vänner tillverkar yoghurt, säger han i Damernas värld.

– Vi träffades på en glöggfest för åtta år sen.

Ryktas dejta Charlize Theron igen

Vänskap verkar i det här fallet mer okomplicerat än förhållanden. Alexander Skarsgård är idag singel. 

– Jag var med en tjej i några år men i slutändan funkade inte det, men vi är fortfarande vänner, säger han och syftar troligen på Alexa Chung. Sen dess (2017) har det bland annat cirkulerat rykten om att Tarzan-hunken börjat dejta Charlize Theron igen. Men Skarsgård insisterar på att vara hemlighetsfull i ämnet, och verkar trots allt trivas bäst på pappas soffa:

– Jag sover i deras spelrum. Pappa har en sexåring och en nioåring, så klockan sju på morgonen kommer ungarna in och sätter sig på mitt huvud och spelar tv-spel.

ALEXANDER SKARSGÅRD

Största meriter: 

Golden globe, samt Emmy för rollen i ”Big little lies” (2017)

Overkligt vältränad som Tarzan i ”Legenden om Tarzan”. (2016)

Nordisk vampyr i ”True blood” (2008-2014).

Närmast aktuell i ”Godzilla vs. Kong” som kommer nästa år.

BOSTÄDER

Bodde från 2012-2015 i området Feliz i Los Angeles. Villan på drygt 200 kvadrat är från 1963, och ritad i modernistisk stil av arkitekten Phil Brown. Huset har tre sovrum, två badrum, parkett, panoramafönster och en svindlande utsikt. Skarsgård köpte det för omkring 18 miljoner kronor, och lär ha sålt det till skådespelerskan Rooney Mara för cirka 28 miljoner kronor.

Efter några år utan hem, köpte Skarsgård därefter en lägenhet i ett townhouse i East Village, Manhattan, New York. Bostaden ligger högst upp i 1800-talshuset, och ger med trägolv, träbjälkar, murade väggar, samt en eldstad i marmor, ett rustikt intryck. Lägenheten på drygt 100 kvadrat har badrum, kök, sovrum, och ett enormt vardagsrum. I huset bor många konstnärliga profiler, som även delar på en gemensam trädgård. 

Skargård ska numera även ha köpt en lägenhet på Södermalm i Stockholm.

FLICKVÄNNER

Alexander Skarsgård var tillsammans med modeprofilen Alexa Chung fram till sommaren 2017. Det har sen dess gått rykten om att han bland annat ska ha dejtat Charlize Theron igen.

Genom åren har Skarsgård förknippats med en rad kända kvinnor. Tidningen Vogue har i kronologisk ordning listat: Amanda Seyfried, Evan Rachel Wood, Kate Bosworth, Elizabeth Olsen, Charlize Theron, Alicia Vikander, Margot Robbie och Katie Holmes.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.