Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skarsgård om spektakulära detaljen på inspelningen

Florence Pugh och Alexander Skarsgård.Foto:  © 2018 The Little Drummer Girl Distribution Lim
Alexander Skarsgård.Foto: © 2018 Ink Factory and AMC Film Holdings LLC. Al
Florence Pugh och Alexander Skarsgård.Foto: © 2018 Ink Factory and AMC Film Holdings LLC. Al

Han prisades för rollen i ”Big Little Lies” - nu har svenska Hollywoodstjärnan Alexander Skarsgård gjort tv igen. 

Den här gången spelar han israelisk spion i en berättelse som utspelar sig 1979. 

– Men det är sexig serie, säger Alexander Skarsgård till Rolling Stone om ”The Little drummer girl”. 

Han beskriver det som en dröm som blir verklighet. 

Efter flera vinster - bland annat på Emmy Awards, sedan på Golden Globes - för rollen i ”Big little lies” har Alexander Skarsgård, 42, gjort tv igen och nu är det svensk premiär för ”The Little drummer girl”, en serie baserad John le Carrés roman med samma titel. 

Redan som ung introducerades Alexander Skarsgård för den brittiska författaren, som enligt Skarsgård är en av hans fars, Stellan Skarsgård, stora favoriter. 

Att det därför blev en lång natt för Alexander Skarsgård när han fick tv-seriens manus i sin hand är inte underligt. 

– Plötsligt var klockan tre på natten. Jag var helt slut nästa dag, men det var ett helt fantastiskt manuskript och en väldigt intressant berättelse. Jag blev omedelbart fascinerad av rollfigurerna, så jag kunde inte sluta läsa, säger den svenska skådespelaren till TV Insider. 

Lägg till att sydkoreanska Park Chan-wook, en av världens mest hyllade regissörer, skulle styra skeppet som är ”The Little drummer girl” och Skarsgårds önskan om få vara en del av tv-serien blir än mer förståelig. 

 

 

 ”Helt ensamma hela natten”

Samtidigt var rollen som den israeliska spionen Becker inte bara en dans på rosor. 

– Park Chan-wooks visuella språk är unikt och väldigt poetiskt. Hans stil att regissera är annorlunda mot vad jag är van vid, då regissören och skådespelarna tillsammans upptäcker vad scenen ska vara och sedan bestämmer var kameran ska stå, säger Alexander Skarsgård till Rolling Stone och fortsätter:  

– Med Park Chan-wook är varje bild och varje scen noggrant planerad i förväg och vårt jobb blir att hitta den koreografin och få det att bli äkta och organiskt samtidigt som våra rollfigurer landar rätt emotionellt. Men det var intressant och jag omfamnade utmaningen att passa in i hans dans.  

Vad minns då Alexander Skarsgård bäst från inspelningen? 

Han svarar snabbt när Rolling Stone frågar och nämner natten med skådespelaren Florence Pugh vid Akropolis, som helt spärrades av för ”The Little drummer Girl”, något som inte hänt på flera decennier. 

– Att vara där helt ensamma hela natten fram till solen gick upp… det var fantastiskt, säger Alexander Skarsgård. 

 

 

Fakta:

Namn: Alexander Skarsgård. 

Ålder: 42. 

Bor: New York. 

Karriär: Började i ”Vita lögner”, flyttade senare till Hollywood där han slog igenom i HBO-serierna ”Generation kill” och ”True blood”. Belönades med en Emmy, en Golden Globe och en SAG-award för rollen i ”Big little lies”. Har I år haft roller i ”Mute”, ”Hold the dark”, ”The Hummingbird project” och ”The Little drummer girl”. 

Aktuell: Spelar en av huvudrollerna i ”The Little drummer girl”, som har svensk premiär på C More i dag. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.