Skarsgårds succé på Golden Globe

Alexander Skarsgård hälsade bland annat till Aston Larsson, 8 år, under sitt tacktal efter vinsten på Golden Globe-galan 2018.
Foto: PAUL DRINKWATER / AP TT NYHETSBYRÅN
Prisregnet fortsätter för Alexander Skarsgård. Den svenska skådespelaren prisas nu på Golden Globe-galan i Los Angeles.
Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Alexander Skarsgård prisades för rollen som Perry Wright i HBO-serien ”Big little lies”.
Foto: PAUL DRINKWATER / AP TT NYHETSBYRÅN
"Nicole, jag älskar dig. Tack för att du gjorde det här till den största upplevelsen i min karriär", sa Skarsgård också i sitt tacktal och riktade sig då till Nicole Kidman.
Foto: PAUL DRINKWATER / AP TT NYHETSBYRÅN
Nicole Kidman tar emot sitt pris på Golden Globe-galan 2018.
Foto: PAUL DRINKWATER / AP TT NYHETSBYRÅN
Nicole Kidman och Alexander Skarsgård under Emmygalan 2017 där båda vann för sina roller i tv-serien "Big little lies".
Foto: ALEX BERLINER / AP TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

Vilken härlig seger, Alexander Skarsgård. 

Den svenska skådespelaren kan nu ställa en Golden Globe i sin bokhylla. 

Här är Skarsgård sköna hälsning till Aston, 8, efter vinsten. 

Han vann en Emmy för rollen som Perry Wright i ”Big little lies”. 

Nu har Alexander Skarsgård, 41, prisats igen. 

Natten till måndag svensk tid vann den svenska skådespelaren kategorin Bästa manliga biroll i en miniserie eller tv-film på Golden Globe-galan i Los Angeles. 

I sitt tacktal hälsade Alexander Skarsgård till "en vän", som är åtta år gammal. 

- Jag har en vän som är åtta år gammal. Han blev förvånad när jag inte tackade honom efter Emmy-vinsten. Det misstaget ska jag inte göra igen. Aston Larsson, den här är till dig, säger Alexander Skarsgård och fortsätter: 

LÄS MER: Oprahs brandtal framför Hollywood 


- Jag är här i kväll för att jag hade privilegiet att arbeta med en grupp av extraordinära kvinnor. Lian, som skrev romanen. Bruna, vår producent och hela vår fantastiska ensemble, som alla är här. Speciellt Nicole, men inte för att du har mer talang än de andra, utan för att de flesta av mina scener var med dig. Nicole, jag älskar dig. Tack för att du gjorde det här till den största upplevelsen i min karriär. 

Alexander Skarsgård tar emot sitt pris på Golden Globe-galan 2018.
Foto: PAUL DRINKWATER / AP TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER: Golden Globe 2018: Här är alla vinnarna på Golden Globe 


Men prisregnet tog inte slut där.

Alexander Skarsgård fick gå upp på galascenen ytterligare en gång när "Big little lies" vann katergorin Bästa miniserie eller tv-film. Tacktal höll seriens manusförfattare David E. Kelley och huvudrollsinnehavaren Reese Witherspoon.  

I ”Big little lies” spelar Alexander Skarsgård make till Nicole Kidman. Även hon lämnade galan med ett pris för sin prestation i serien, precis som Laura Dern. 

LÄS MER: Getingbetyg: De strålade mest på Golden Globe-galan 

Alexander Skarsgårds segertåg fortsätter

Det är Kidman, Witherspoon och Shailene Woodley som spelar huvudrollerna ”Big Little lies”. De båda förstnämnda Hollywoodstjärnorna är även exekutiva producenter för serien. Skarsgård har en betydande roll i serien, som nyligen förnyades för en andra säsong.

På Golden Globe-galan var även David Harbour (”Stranger things”), Alfred Molina (”Feud”), David Thewlis (”Fargo”) samt Christian Slater (”Mr. Robot”) nominerade I samma kategori som Skarsgård. 

Galan, som var den 75:e i ordningen, fortsätter Skarsgårds segertåg som började med Emmygalan i september förra året. 


LÄS MER: Maria Brander: "En skandinavisk gud hävde förbannelsen" 

Skarsgård aktuell i Netflix-filmer

Sedan dess har han bland annat tackat ja till att medverka i en ny miniserie baserad på John le Carrés ”Den lilla trumslagarflickan”. Startskottet för inspelningen ljuder i början av 2018. 

Alexander Skarsgård är närmast aktuell i Duncan Jones film ”Mute” och senare thrillern ”Hold the dark”. Både distribueras av Netflix. Skarsgård gör även en av de bärande rollerna i filmen ”The Aftermath” där han spelar mot Keira Knightley. Den har premiär nästa år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.