Gustaf , Bill och Alexander Skarsgård - alla är de stolta bröder. Foto: Thomas Engstrom
Gustaf , Bill och Alexander Skarsgård - alla är de stolta bröder.  Foto: Thomas Engstrom

Alexander Skarsgård: Känner mig otroligt gammal

Publicerad
Uppdaterad
HOLLYWOOD. Alexander Skarsgård har redan tagit Hollywood med storm.
Men nu kan lillebror Bill, 20, hinna före honom till en Oscar.
I går samlades skådespelarbröderna vid den Skandinaviska filmfestivalen i Los Angeles.
- Jag är 34 år och känner mig otroligt gammal, säger Alexander Skarsgård.
När det svenska Oscarbidraget "I rymden finns inga känslor" visades på "The Writer's guild theatre" i Beverly Hills i helgen var både Alexander, 34, Gustaf, 30, och Bill Skarsgård, 20, där.
Efteråt hyllades lillebror Bill för sin gestaltning av Simon, som i filmen har Aspergers syndrom - av både publiken och storebror.
- Jag är fruktansvärt stolt över Bill. Det är första gången jag ser filmen. Jag var hemma i Sverige en vecka runt jul och då såg jag honom i "Himlen är oskyldigt blå". Han var otroligt bra även där, säger Alexander Skarsgård.

"Känner mig gammal"

Filmen fick dock storebror att känna sig gammal.
- De som gjort den här filmen är ett gäng 20-25-åringar. Jag är imponerad av manuset, dramaturgin, musiken och skådespeleriet. Allt är väldigt välgjort. Jag är en stolt storebror i dag.
Även publiken överöste 20-åringen med beröm.
- Det är roligt att se en utländsk publik och hur de reagerar. Skratten kommer på lite andra ställen i filmen, säger Bill Skarsgård.

Slutnominering

Den 25 januari offentliggörs om filmen slutnomineras och får vara med vid Oscargalan.
- Det skulle betyda väldigt mycket för mig. Jag har så stark kärlek till den här filmen. Vi har jobbat med den ända från grunden och var så unga allihop i teamet. Alla bakom den här filmen har jobbat så otroligt hårt hela vägen.
Men om konkurrensen har bröderna inte så mycket att säga.
- Jag har faktiskt inte så stor koll, säger Bill.
- Jag vet inte, jag har inte sett de 134 andra filmerna. Men "I rymden finns inga känslor" är väldigt fin, och blir det ingen nominering är det skit samma. Jag är väldigt stolt över Bill, säger Alexander.

Kanske Hollywood

Efter att ha tillbringat de senaste två månaderna i Los Angeles reser Bill hem till Sverige på lördag. Men om han kommer att gå i storebrorsornas och pappas fotspår i Hollywood är för tidigt att säga.
- Det vore ju jättekul i så fall. Vi får se, jag tar en sak i taget.

AV: Tony Rytter

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag