Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alexander Skarsgård: Känner mig otroligt gammal

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Gustaf , Bill och Alexander Skarsgård - alla är de stolta bröder.
Foto: Thomas Engstrom

HOLLYWOOD. Alexander Skarsgård har redan tagit Hollywood med storm.  

Men nu kan lillebror Bill, 20, hinna före honom till en Oscar. 

I går samlades skådespelarbröderna vid den Skandinaviska filmfestivalen i Los Angeles. 

- Jag är 34 år och känner mig otroligt gammal, säger Alexander Skarsgård.

När det svenska Oscarbidraget "I rymden finns inga känslor" visades på "The Writer's guild theatre" i Beverly Hills i helgen var både Alexander, 34, Gustaf, 30, och Bill Skarsgård, 20, där.

 Efteråt hyllades lillebror Bill för sin gestaltning av Simon, som i filmen har Aspergers syndrom - av både publiken och storebror.

 - Jag är fruktansvärt stolt över Bill. Det är första gången jag ser filmen. Jag var hemma i Sverige en vecka runt jul och då såg jag honom i "Himlen är oskyldigt blå". Han var otroligt bra även där, säger Alexander Skarsgård.

"Känner mig gammal"

 Filmen fick dock storebror att känna sig gammal.

 - De som gjort den här filmen är ett gäng 20-25-åringar. Jag är imponerad av manuset, dramaturgin, musiken och skådespeleriet. Allt är väldigt välgjort. Jag är en stolt storebror i dag.

 Även publiken överöste 20-åringen med beröm.

 - Det är roligt att se en utländsk publik och hur de reagerar. Skratten kommer på lite andra ställen i filmen, säger Bill Skarsgård.

Slutnominering

 Den 25 januari offentliggörs om filmen slutnomineras och får vara med vid Oscargalan.

 - Det skulle betyda väldigt mycket för mig. Jag har så stark kärlek till den här filmen. Vi har jobbat med den ända från grunden och var så unga allihop i teamet. Alla bakom den här filmen har jobbat så otroligt hårt hela vägen.

 Men om konkurrensen har bröderna inte så mycket att säga.

 - Jag har faktiskt inte så stor koll, säger Bill.

 - Jag vet inte, jag har inte sett de 134 andra filmerna. Men "I rymden finns inga känslor" är väldigt fin, och blir det ingen nominering är det skit samma. Jag är väldigt stolt över Bill, säger Alexander.

Kanske Hollywood

 Efter att ha tillbringat de senaste två månaderna i Los Angeles reser Bill hem till Sverige på lördag. Men om han kommer att gå i storebrorsornas och pappas fotspår i Hollywood är för tidigt att säga.

 - Det vore ju jättekul i så fall. Vi får se, jag tar en sak i taget.


 AV: Tony Rytter

FAKTA

Gustaf Skarsgård, 30


AKTUELL: I tv-serien "Bibliotekstjuven". Ryktas också få en roll i filmen "Amsterdam". Hade en roll i "The way back" med Colin Farrell 2010 och senaste svenska film var "Puss".

Bill Skarsgård, 20


AKTUELL: Kan få en Oscarnominering genom "I rymden finns inga känslor". Var nyligen med i "Himlen är oskyldigt blå" och är med i kommande "Simon och ekarna" samt "Kronjuvelerna".

Alexander Skarsgård, 34


AKTUELL: I tv-serien "True Blood" och kommande Hollywood-filmerna "Battleship", "Melancholia" (med bland andra pappa Stellan Skarsgård), och "Straw dogs". Senaste svenska film var "Puss".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.