Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alexander Skarsgård vann på Emmy Awards

Alexander Skarsgård.
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Skarsgård gratulerades med en kyss från medskådespelerskan Nicole Kidman.
Foto: ALEX BERLINER / AP TT NYHETSBYRÅN

Natten till måndag var det dags för Emmy Awards, tv-världens motsvarighet till Oscarsgalan.

För Sverige var årets gala en särskilt stor angelägenhet – då Alexander Skarsgård vann en Emmy-statyett för sin prestation i "Big little lies".

Skådespelaren har tidigare berättat om den tuffa inspelningen med Nicole Kidman.

– Det var väldigt viktigt att knyta an igen efter att ha filmat de scenerna, har han sagt till Vanity Fair.

Emmy Awards är ett av tv-världens största evenemang och kan jämföras med Oscarsgalan. Natten till måndag, med start klockan 02.00, drog årets stora gala i gång i Los Angeles, USA.

Under natten kommer en mängd Emmy-statyetter att delas ut och årets gala är extra intressant för oss svenskar. Alexander Skarsgård, 40, var nämligen favorittippad att vinna en Emmy i den prestigefulla kategorin bästa manliga biroll i en miniserie eller film för sin roll i dramaserien "Big little lies".

LÄS MER: De var snyggast klädda på röda mattan i natt

Alexander Skarsgård tävlade mot veteranskådisar som Alfred Molina och Stanley Tucci men hade redan på förväg lyfts fram som den stora favoriten av flera amerikanska medier. Bland dem Vanity Fair.

Skarsgård höll för favorittrycket

Och svensken höll för favorittrycket. Han vann pris för sin roll som Perry Wright i den kritikerrosade HBO-serien "Big little lies". I serien är Perry White en kvinnomisshandlare och Alexander Skarsgård spelar mot bland andra Reese Witherspoon och Nicole Kidman.

I sitt tal började han med att tacka sina medskådespelare.

– Tack för att ni fick den här killen känna sig som en i tjejgänget, säger Skarsgård.

Därefter hyllade han sin mamma.

– Jag vill också tacka min mamma som flög hit ända från Stockholm för att vara här i kväll. Det betyder väldigt mycket för mig. Och tack för att du födde mig, det är ju också rätt coolt.

https://twitter.com/THR/status/909586523191885824

"Viktigt att knyta an"

Alexander Skarsgård har tidigare kommenterat sin roll i ”Big little lies” för Vanity Fair. Serien innehåller många våldsamma scener där hans motskådespelare Nicole Kidman fick verkliga blåmärken. 

– Det var väldigt viktigt att knyta an igen efter att ha filmat de scenerna. Vi gjorde en poäng av att kolla in varandra och ge varandra en kram, säger Alexander Skarsgård till Vanity Fair. 

Donald Trumps tidigare pressekreterare Sean Spicer överraskade stjärnorna med att dyka upp på galan. Något som även fick kritik.


LÄS MER: Här är alla vinnare vid årets Emmy-gala 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.