Alexander Skarsgård. Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅNAlexander Skarsgård. Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Alexander Skarsgård. Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Skarsgård gratulerades med en kyss från medskådespelerskan Nicole Kidman. Foto: ALEX BERLINER / AP TT NYHETSBYRÅNSkarsgård gratulerades med en kyss från medskådespelerskan Nicole Kidman. Foto: ALEX BERLINER / AP TT NYHETSBYRÅN
Skarsgård gratulerades med en kyss från medskådespelerskan Nicole Kidman. Foto: ALEX BERLINER / AP TT NYHETSBYRÅN

Alexander Skarsgård vann på Emmy Awards

Publicerad

Natten till måndag var det dags för Emmy Awards, tv-världens motsvarighet till Oscarsgalan.

För Sverige var årets gala en särskilt stor angelägenhet – då Alexander Skarsgård vann en Emmy-statyett för sin prestation i "Big little lies".

Skådespelaren har tidigare berättat om den tuffa inspelningen med Nicole Kidman.

– Det var väldigt viktigt att knyta an igen efter att ha filmat de scenerna, har han sagt till Vanity Fair.

Emmy Awards är ett av tv-världens största evenemang och kan jämföras med Oscarsgalan. Natten till måndag, med start klockan 02.00, drog årets stora gala i gång i Los Angeles, USA.

Under natten kommer en mängd Emmy-statyetter att delas ut och årets gala är extra intressant för oss svenskar. Alexander Skarsgård, 40, var nämligen favorittippad att vinna en Emmy i den prestigefulla kategorin bästa manliga biroll i en miniserie eller film för sin roll i dramaserien "Big little lies".

LÄS MER: De var snyggast klädda på röda mattan i natt

Alexander Skarsgård tävlade mot veteranskådisar som Alfred Molina och Stanley Tucci men hade redan på förväg lyfts fram som den stora favoriten av flera amerikanska medier. Bland dem Vanity Fair.

Skarsgård höll för favorittrycket

Och svensken höll för favorittrycket. Han vann pris för sin roll som Perry Wright i den kritikerrosade HBO-serien "Big little lies". I serien är Perry White en kvinnomisshandlare och Alexander Skarsgård spelar mot bland andra Reese Witherspoon och Nicole Kidman.

I sitt tal började han med att tacka sina medskådespelare.

– Tack för att ni fick den här killen känna sig som en i tjejgänget, säger Skarsgård.

Därefter hyllade han sin mamma.

– Jag vill också tacka min mamma som flög hit ända från Stockholm för att vara här i kväll. Det betyder väldigt mycket för mig. Och tack för att du födde mig, det är ju också rätt coolt.

https://twitter.com/THR/status/909586523191885824

"Viktigt att knyta an"

Alexander Skarsgård har tidigare kommenterat sin roll i ”Big little lies” för Vanity Fair. Serien innehåller många våldsamma scener där hans motskådespelare Nicole Kidman fick verkliga blåmärken. 

– Det var väldigt viktigt att knyta an igen efter att ha filmat de scenerna. Vi gjorde en poäng av att kolla in varandra och ge varandra en kram, säger Alexander Skarsgård till Vanity Fair. 

Donald Trumps tidigare pressekreterare Sean Spicer överraskade stjärnorna med att dyka upp på galan. Något som även fick kritik.

 

LÄS MER: Här är alla vinnare vid årets Emmy-gala 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag