Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alexander Karims krav efter SVT-dokumentären

Foto: JANNE DANIELSSON / SVT
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Skådespelaren Alexander Karim tar avstånd från att arbeta med kolleger som inte sköter sig. 

Nu kräver han att fler sluter upp och att produktionerna tar sitt ansvar. 

– När de känner att ”nej nu börjar vi förlora pengar på att anställa människorna”, när de känner att det börjar svida så då tror jag att det kommer bli ändring. 

Skådespelaren Alexander Karim, 42, är en av de som reagerat starkt efter att ha sett SVT-dokumentären ”Josefin Nilsson - älska mig för den jag är”. 

Nu kräver han att fler inom branschen borde ta ansvar för vilka de arbetar med, och framför allt tacka nej till jobb tillsammans med personer som beter sig illa. 

– Om de ringer mig nu och säger att en viss Dramatenstjärna ska göra en film då vet jag på förhand att ”nej jag tänker bara säga nej”. Det spelar ingen roll hur mycket pengar de kommer ge mig, säger Alexander Karim till Expressen. 

Han tror att den ekonomiska biten är en avgörande faktor för förändring.

– Jag tror att man måste attackera pengarna, man måste gå dit pengarna... När de känner att ”nej nu börjar vi förlora pengar på att anställa människorna”, när de känner att det börjar svida så då tror jag att det kommer bli ändring. 

Uppmaningen till kollegerna

Alexander Karim har haft flera huvudroller i stora filmer, och han tycker att fler borde ta ansvar för vilka som finns med i produktionerna.

– Alla som är med i de produktionerna, alla som har de större rollerna och så där tycker jag absolut borde börja säga nej. För det är då produktionen börjar se att de går back ekonomiskt. 

Under söndagen publicerade han en krönika hos Nyheter24 där han skev ett öppet brev till film, tv och teaterbranschen efter att ha sett dokumentären om Josefin Nilsson. 

”Jag tackar härmed nej till, filmer, tv-serier, pjäser och projekt med de gubbslem och skitstövlar som både jag och ni känner till”, skrev han bland annat i krönikan. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.