Alexander Bard Foto: Olle SporrongAlexander Bard Foto: Olle Sporrong
Alexander Bard Foto: Olle Sporrong
Gudrun Schyman Foto: Tomas LeprinceGudrun Schyman Foto: Tomas Leprince
Gudrun Schyman Foto: Tomas Leprince

Alexander Bards attack på Schyman

Publicerad

Nu ger sig "Talang"-jurymedlemmen Alexander Bard in i bråket om Paolo Robertos bröstskämt - och ger honom sitt stöd.

"Jag älskar min polare Paolo Robert", skriver han på Twitter, där han också tar avstånd från Gudrun Schyman. 

"Bröst bevisar att män kan tänka på två saker samtidigt."

Det var skämtet som utlöste ett ramaskri mot tv-profilen och före detta boxaren Paolo Roberto. I ett avsnitt av "Breaking News" med programledarduon Filip och Fredrik togs skämtet upp med Fi-ledaren Gudrun Schyman på plats.

 

LÄS MER: Paolo Roberto efter kritiserade skämtet

 

– Han är en väldigt macho typ. Det är sexism, sade Gudrun Schyman i programmet.

Paolo Roberto replikerade efter sändningen med att det var fult av Filip och Fredrik att visa skämtet – som publicerades en vecka tidigare – på internationella kvinnodagen.

– Det skämtet hade jag så klart inte lagt upp på internationella kvinnodagen, kommenterade han och konstaterade att skämtet är riktat mot män – inte kvinnor.

Paolo Roberto: "Kafkaliknande"

Det hela slutade i en stor uppståndelse kring skämtet och konflikten. Bland annat fick Abdirahman Mohammed Ahmed, 17, sparken från Fi:s ungdomsförbund efter att ha försvarat skämtet i en debattartikel.

Paolo Roberto själv vill lägga det hela bakom sig och beskriver situationen som Kafkaliknande på grund av att det tagit "orimlig proportioner".

 

LÄS MER: Paolo Robertos ilska mot Filip och Fredrik

 

"Lätt att bli arg och bitter på svensk media när man på Svensk statstelevision bli kallad macho, sexist och allmänt korkad... Men ilska löser inget, bygger inget men kan förstöra allt! Ilska blir som att greppa glödande kol för att kasta på någon annan", skriver han i inlägget.

 

 

 

 

Men debatten är inte slut. Nu ger sig nöjesprofilen Alexander Bard, aktuell som jurymedlem i "Talang" i TV4, in i debatten, där han ger Paolo Roberto sitt stöd. Samtidigt tar han avstånd från Gudrun Schyman.

"Jag äcklas av Gudrun Schyman, denna ärkefeminist som inte ens kan ta ett skämt", skriver han på Twitter.

 

Expressen har sökt Gudrun Schyman för en kommentar.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag