Alexander Bard nytt ansikte i "Idol"juryn

Publicerad
Uppdaterad
I höst får du se en ny "Idol"-jury i rutan. Efter Andreas Carlssons avhopp presenterar TV4 två nya tv-profiler: Artisten Alexander Bard och Pelle Lidell, från skivbolaget Universal.
- Jag har aldrig sett "Idol", men nu går jag en crash course, säger Bard till Expressen.se.
I måndags avslöjade Andreas Carlsson att han lämnar sin plats i "Idol"-juryn, efter tre säsonger.
"Det är ett enormt tufft beslut", skrev han i ett öppet brev till tittarna.
Nu avslöjar TV4 hur den nya juryn kommer att se ut. Anders Bagge och Laila Bagge Wahlgren kommer att sitta kvar - men får hjälp av två nya jurymedlemmar. Artisten Alexander Bard och Pelle Lidell från skivbolaget Universal.

Pelle Lidell ordförande

Alexander Bard är mest känd som medlem i grupperna BWO och Army of Lovers. Han berättar att han fått frågan om att vara med i "Idol"-juryn flera gånger tidigare, men då tackat nej.
- Jag kände att det var rätt tid nu. Men jag erkänner gärna att jag aldrig någonsin tittat på "Idol", så hur det går till får jag sätta mig in i nu, säger han.
Bard förklarar att han vill hitta en modern popstjärna.
- Jag är känd för att vara rak på sak och det kommer jag fortsätta att vara.
Pelle, som titulerar sig A & R, kommer att bli juryns ordförande. Han har bland annat arbetat med stjärnor som Britney Spears, Céline Dion, Jennifer Lopez och Christina Aguilera. När Pelle fick frågan för en vecka sedan tvekade han inte länge innan han tackade ja. Men det är inte bara artisterna som kommer att vara nervösa inför inspelningen.
- Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är nervös. Det här känns helt annorlunda, jag är ju van att stå bakom kameran, säger han.
  Tv-ankaret Peter Jihde kommer också att bytas ut i den kommande säsongen av "Idol". Ny programledare blir Pär Lernström, känd från "Ballar av stål". Även skådespelaren Cecilia Forss kommer att vara med, och hjälpa Pär under auditionturnén.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag