Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

TV4:s stöd till Bard – trots kritikstorm

Under våren fick Alexander Bard stark kritik i samband med Metoo-rörelsen då han blev anklagad för sexism och rasism. Foto: /IBL / /IBL
Alexander Bard här tillsammans med andra jurymedlemmar Bianca Ingrosso och LaGaylia Frazier samt programledaren Kristina "Keyyo" Petrushina. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
– Det fanns en kampanj för mig också, som till och med blev större tillslut, säger Alexander Bard om kritiken han fick i samband med Metoo-rörelsen. Foto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES - SWEDEN MAGNUS LILJEGREN
Foto: OLLE SPORRONG

Under våren fick Alexander Bard stark kritik efter sina uttalanden på sociala medier kring Metoo-rörelsen om kvinnor och feminism.

10 000 skrev under en namninsamling för att Bard skulle sluta i TV4:s "Talang" men till kommande säsong återvänder han.
– Det vore fruktansvärt allvarligt om människors politiska åsikter, eller aktiviteter de har i övrigt utanför, skulle avgöra vilka som får sitta i ett nöjesprogram på tv eller inte, säger Alexander Bard. 

Ett upprop som samlade in över 10 000 namnunderskrifter ville att TV4 skulle avskeda Alexander Bard som jurymedlem i underhållningsprogrammet ”Talang”. 

I uppropet beskrevs Alexander Bard som en rasist och sexist, något som han själv nekar till. 

– Det fanns en kampanj för mig också, som till och med blev större tillslut. Men jag är van med att vara en kontroversiell person. När jag sitter i tv-rutan i programmet är jag där i egenskap av domare i "Talang" och inget annat, säger Alexander Bard. 

Nu är Alexander Bard åter klar som jurymedlem för kommande säsong av ”Talang”. Han poängterar vikten av att skilja på rollen i ett underhållningsprogram och politiska åsikter. 

– Jag är väldigt noga med att när jag är med i programmet "Talang" är jag med i ett stort och brett underhållningsprogram, och jag vill vara så tillgänglig för svenska folket som möjligt. Jag vill bara göra ett bra jobb. Jag vill sitta där och vara en bra talang-domare. Det är det min roll i programmet handlar om och inget annat, det tror jag är viktigt att poängtera, säger han och fortsätter:

– Vad jag gör i övrigt har inget med min roll i programmet att göra. Det vore fruktansvärt allvarligt om människors politiska åsikter, eller aktiviteter de har i övrigt utanför, skulle avgöra vilka som får sitta i ett nöjesprogram på tv eller inte. Det är livsfarligt. Tillslut skulle alla människor bli bortplockade från tv om man ska hålla på, på det sättet. 

 

LÄS MER: TV4:s besked om Alexander Bard 

 

På Twitter har Alexander Bard skrivit att programmet nu är i full gång med castingen och söker nya talanger.

https://twitter.com/Bardissimo/status/1027103124610330624

 

"En stor och spännande nyhet"

Även Lotta Andersson, exekutive producent för ”Talang”, berättar att castingarbetet är i full gång och att den nya säsongen innehåller en spännande nyhet. 

”Efter förra säsongens supersuccé kommer Talang tillbaka på TV4! Castingarbetet pågår för fullt och det är oerhört kul att se att så många söker och vill vara med i programmet. Juryn gjorde ett superfint arbete i programmet förra säsongen och det känns kul att alla fyra var peppade på att kliva in i ännu en säsong tillsammans. Vi har dessutom en stor och spännande nyhet med årets säsong som vi kommer att kunna avslöja inom kort - så håll utkik!”, skriver Lotta Andersson i en kommentar.

Alexander Bard: ”Har vansinnigt kul ihop”

Den nya säsongen är tillbaka med samma fyra jurymedlemmar som förra säsongen - Alexander Bard, Bianca Ingrosso, LaGaylia Frazier och David Batra. 

– Det är jättekul! Jag stormtrivs att jobba med Bianca, LaGaylia och David. Det blev fantastiska tittarsiffror så det känns som ganska givet att vi skulle köra en säsong till och se om vi kan överträffa oss själva. Vi är ett bra team, vi har bra kemi och har vansinnigt kul ihop. Och det hoppas vi kommer fram den här säsongen också, säger Alexander Bard.