Alexander Abdallahs svar efter teorierna om Salim

Verkligheten bakom ”Snabba Cash”
Alexander Abdallah har hyllats för rollen som Salim.
Foto: Netflix
Många fans har spekulerat hur det blir för Salim i säsong två.
Foto: Netflix
Alexander Abdallah berättar för Expressen om kravet på Netflix.
Foto: Netflix
Alexander Abdallah har även medverkat i Amy Deasismonts serie ”Thunder in my heart”
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Alexander Abdallah har hyllats för rollen som Salim i Netflix-succén ”Snabba cash”.

För Expressen berättar han nu om karaktärens framtid, fansens teorier och kravet på Netflix.

– Jag gick inte med på att spela in en alternativ scen, säger skådespelaren om sekvenserna som skakade tittarna.

Artikeln innehåller spoilers för den som inte sett första säsongen av ”Snabba cash”.

När serien ”Snabba cash” släpptes på Netflix i början av april i år blev den snabbt en stor succé och klättrade upp på topplistan över de mest sedda serierna – och inte bara i Sverige. 

Bland annat hyllades serien av komikern Ricky Gervais som menade att den var ”briljant”.

Nyligen stod det klart att det blir en andra säsong av ”Snabba cash” och frågan många fans ställt sig är: Kommer Salim att överleva?

I slutet av den första säsongen blir karaktären Salim skjuten i huvudet och på sociala medier har fans flera teorier om hur karaktären skulle kunna överleva. 

För Expressen bekräftar nu Alexander Abdallah, som spelar Salim i serien, det som många befarade:

”Det har varit kul att läsa alla teorier om hur Salim överlever. Jag kan och får säga att: Salim tyvärr inte överlever”, skriver skådespelaren i ett meddelande.

Kravet på Netflix

Alexander Abdallah berättar också att Netflix ville spela in en alternativ scen där Salim skulle bli skjuten i bröstet i stället. 

Men skådespelaren sa nej.

”Jag var dock tydlig rakt igenom, även på självaste dagen, att jag ville att han skulle dö. Och gick inte med på att spela in alternativ scen. Jesper (Ganslandt, regissör, reds. anm) backade mig i mitt beslut. Det var det finaste och bästa slutet. Och det slut som är närmast verklighet. Och så går jag mot nya drömmar, nya konstverk och projekt.”

”Det här är livet”

Alexander Abdallah skriver vidare att han tycker att det var fint att vara med i ett projekt som berörde många och att han hoppas att ett viktigt budskap gick fram.

”Precis som många andra unga killar i vårt samhälle som går bort tragiskt och väldigt tidigt. Film ska återspegla livet. Och det här är livet. Ibland försvinner dom vi älskar lite för tidigt. Det var fint att vara en del av ett konstverk som påverkade så många, jag hoppas att mitt konstverk kan nyansera diskussionen och debatten. I en artikel skulle de bara stå 'ung kille skjuten ute i skogen', och senare den dagen skulle artikeln vara långt nere på hemsidan för att till slut tas bort.”

”Jag är glad att Salim fick vara mer än en artikel. Som dom här unga killarna är. Och att hans familj som sörjer, blev hela folket och hans 'fans'”, fortsätter Alexander Abdallah.

”Snabba cash” säsong två har premiär på Netflix 2022.

Ayaan Ahmed spelar Nala i ”Snabba cash”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.