Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Alex Schulmans nya steg: Regisserar för Dramaten

Dagens toppnyheter inom nöjesvärlden.
Alex Schulman berättar om monologen i SVT-programmet ”Min sanning”. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Krister Henriksson är den som ska framföra monologen ”Tröstrapporter”. Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES
Dramaten i Stockholm. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Författaren och Expressen-krönikören Alex Schulman tar ett nytt steg i sin karriär – nu ska profilen skriva en monolog som han regisserar på Dramaten.

”Tröstrapporter” ska ha premiär på Dramaten 2020.

– ”Tröstrapporter” är en monolog som jag håller på och skriver för Krister Henriksson, min stora idol, berättar han i SVT-programmet ”Min sanning”.

Expressens krönikör Alex Schulman, 43, gör inte bara succé med sina böcker och podcasten ”Alex och Sigge”. Nu skriver han en monolog, som kommer framföras på Dramaten, något SVT är först att rapportera om.

Det är i SVT-programmet ”Min Sanning”, som visas på tisdag, som Alex Schulman berättar om det nya steget i sin karriär. Monologen, som heter ”Tröstrapporter” skrivs inte bara av Schulman – han ska också regissera älskade skådespelaren Krister Henriksson, som ska framföra monologen.

– Den heter ”Tröstrapporter” och ska framföras av Krister Henriksson, som är min stora idol, berättar han i SVT-programmet ”Min sanning”, skriver SVT Nyheter.

Premiär 2020

”Tröstrapporter” har premiär på Dramaten under våren 2020.

I ”Min sanning” berättar profilen att hans mamma var besviken över när han blev reporter på skvallertidningen Se och hör på 1990-talet – och hur han tror att hon skulle vara nöjd med hur karriären utvecklats.

– När jag började jobba på Se och hör, hennes besvikelse var så monumental. Det var så hemskt. Om jag nu kunde ringa henne och säga: ”Mamma, jag ska regissera och skriva för stora scenen på Dramaten”. Då tror jag att hon hade varit nöjd, säger Alex Schulman i ”Min sanning” på SVT.

Schulmans mamma, tv-programledaren Lisette Schulman, gick bort 2015. 

– När det blev klart var det en stund när jag tänkte: ”Jag ska ringa mamma och berätta”, berättar författaren.

Expressen har sökt Alex Schulman för en kommentar.