Bert Karlssons utspel mot Christer Sjögren: ”Lämnade bandet”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
I Alex Schulmans podcast ”Schulman show” gästar entreprenören Bert Karlsson.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alex Schulman konstaterar att han och Bert Karlsson står väldigt långt ifrån varandra politiskt.
Foto: OLLE SPORRONG
Bert Karlsson berättar i podcasten ”Schulman show” om att han drabbats av prostatacancer.
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Bert Karlsson.
Foto: SVEN LINDWALL
Christer Sjögren.
Foto: SVEN LINDWALL

När Bert Karlsson gästar Alex Schulmans podcast ”Schulman show” inleds deras möte med en rå diskussion.

Schulman anklagar Karlsson för att sprida konspirationsteorier och ”vedervärdig dynga” via sin Youtube-kanal.

Bert Karlsson, som vid ett tidigare tillfälle har bett Schulman att ”täppa sin jävla käft”, kontrar med att de tycker olika.

När entreprenören Bert Karlsson gästar säsongspremiären av Alex Schulmans podcast ”Schulman show” är stämningen i studion laddad.

Alex Schulman konstaterar att de står väldigt långt ifrån varandra politiskt och att hans bild av gästen är kluven. 

Alex Schulman tycker att Bert Karlsson har rört sig åt ett håll där han blivit ”allt mer radikaliserad”. Schulman menar att Karlsson framstår som en galen konspirationsteoretiker och att han sprider ”vedervärdig dynga” i sin Youtube-kanal ”Berts värld”. Som ett exempel nämns när Bert Karlsson sa att Annie Lööf skulle vara medlem i en fascistisk tankesmedja.

– Det är inte jag som förmedlar det här, det är folk utifrån som skickar papper och grejer till mig. Jag säger det tydligt, det skulle vara bedrövligt om det var sant, jag har alltid gillat Annie Lööf, säger Bert Karlsson. 

Programledaren konfronterar även Karlsson om den gång han i vredesmod sa att Schulman skulle ”täppa sin jävla käft”.

– Han är en stor fuskare och allmänt otrevlig. Jag har kontakter väldigt nära honom, sådana som har bott ihop med honom, som berättar den ena sanningen efter den andra, sa Bert Karlsson i ett filmklipp. Bert Karlsson om prostatacancern: ”Förstörde mitt sexliv”

Bert Karlsson slår till slut fast att han och Alex Schulman har olika syn på sin omvärld, något de båda kan enas om.

När samtalet går vidare berättar Bert Karlsson öppenhjärtigt om hur hans prostatacancer har lett till att han inte har något sexliv.

– Inte nu de sista tio åren. Livet var viktigare, stånd i himlen var inget alternativ, säger han.

Entreprenören har varit gift med hustrun Britt-Marie Karlsson i 49 år, och menar att äktenskapet vilar på en så stabil grund att inga fysiska problem kan förstöra relationen.

Bert Karlsson uppmanar nu alla människor in sin omgivning att ta prostataprov, eller avföringstest som han menar att kan avslöja många typer av cancer.

Kängan mot Christer Sjögren

Bert Karlsson var i många år skivbolagsägare för Mariann records. Han har haft mycket att göra med olika artister, och berättar om sina positiva upplevelser av Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Sven-Erik Magnusson.

En som Karlsson däremot sågar är dansbandskungen Christer Sjögren från Vikingarna.

– Christer Sjögren lämnade bandet, alla i bandet fick sparken och han tog hand om alla pengarna själv, säger han.

I årets säsong av TV4:s ”Så mycket bättre” medverkar både Christer Sjögren och Charlotte Perrelli. Perrelli framförde kritik mot Bert Karlsson i sitt avsnitt, och menade att pengar var en stor anledning till den konflikt de hade efter att hon lämnat dansbandet Wizex. Hon hoppade av bandet 1999 efter Eurovision-vinsten med ”Take me to your heaven”.

– Sanningen är att jag gav henne en låt, tog fram den från noll, betalade henne 50 000 kronor för att komma över till Wizex och sjunga. Sen håller hon på med en egen karriär vid sidan om, och vi ser ju hur det har gått. Hon har inte fått fram en enda hit, den enda hiten är låten hon fick av mig. Så mycket pengar jag har förlorat på det går inte ens att räkna, säger Bert Karlsson i ”Schulman show”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.