Alesso klar för Globen – spelar i arenan i april

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Nu är det klar – Alesso spelar i Globen i april.
"Det är verkligen en dröm för mig", säger han om spelningen till Expressen.
Foto: Roger Turesson / Dn / Tt
Biljetterna släpps i februari.
Dj-stjärnan spelar i huvudstaden i april.
Foto: Marc Femenia

Här är en glad nyhet för alla fans av housemusik: Alesso är klar för sin första egna arenaspelning på hemmaplan.

Den 25:e april intar han Globen.

– Det är verkligen en dröm för mig, säger dj:n till Expressen.

Det går bra nu.

Precis innan jul blev Alesso utsedd till Årets dj av dansbibeln Mixmag, samtidigt som singeln "Heroes" klättrade upp på topp tio i England. Nu klättrar den på USA-listan.

– Det känns sjukt spännande, säger Alesso. Det är första gången jag fått in en låt på Billboardlistan.

På singeln sjunger Tove Lo, en annan svensk popexport, som Alesso fortsatt att jobba med inför sitt debutalbum -som ska släppas innan sommaren.

– Hon är en fantastisk artist. En enorm talang, helt enkelt. Dessutom klickar vi suveränt i studion, det är som att vi har samma vision när vi jobbar ihop.

För Alesso, som just nu är hemma i Stockholm och mottagit priset som Sveriges mest välklädda man på Elle-galan, stundar ett händelserikt 2015.

"Jag är sjukt nervös"

Han reser snart till USA, för att spela på en rad stora Super Bowl-fester under något som kallas "Super weekend". Sedan väntar bland annat stora konserter på Ultra-festivalen i Miami och den ansedda Coachella-festivalen innan han landar i Sverige för sin första arenaspelning i hemlandet i eget namn.

– Jag är sjukt nervös redan nu, fast på ett positivt sätt. För mig som stockholmare har Globen alltid verkat som en overklig dröm. Det fanns inte på världskartan att man själv skulle få spela där.

En annorlunda konsert

Alesso har gjort en rad hyllade spelningar på Summerburst, men den kommande sverigekonserten beskriver han som helt annorlunda.

– Jag kommer så klart att göra min grej men det är en ny show med nya element. Jag får chansen att visa vem jag verkligen är, något som är svårt att visa på festivaler. Det ska bli sjukt roligt.

Alesso om tre artistpolare

Calvin Harris, dj som Alesso jobbade med på Englandsettan "Under control".

"Han har blivit en riktigt god vän till mig. Någon som man kan sitta och snacka musik med länge."

Sebastian Ingrosso, Swedish House Mafia-hjälte som gav Alesso skivkontrakt.

"Vi jobbar tillsammans och vi är bästa kompisar. Han är som en brorsa för mig."

Johan "Shellback" Schuster, låtskrivare som toppat USA-listan flera gånger.

"Johan är en ny kompis. Han är fantastiskt trevlig och rolig, och sjukt begåvad".

Biljetter släpps 23 januari

Namn: Alessandro "Alesso" Lindblad.

Ålder: 23.

Bor: Född och uppväxt i Stockholm.

Hitsinglar: "Calling" (med Sebastian Ingrosso), "If I lose myself" (med One Republic), "Under control" (med Calvin Harris), "Heroes" (med Tove Lo).

Karriär: Upptäcktes av Sebastian Ingrosso. Vann en Grammis 2013. Har spelat på Summerburst flera gånger, varit förband till Madonna och turnerat flitigt i USA. Skrev nyligen kontrakt med amerikanska skivbolaget Def Jam, som kommer att ge ut hans debutalbum under året.

Aktuell: Spelar i Globen den 25 april. En sektion i Globen kommer att ha den lägre åldersgränsen 13 år. Biljetterna släpps den 23 januari.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.