Nu är det klar – Alesso spelar i Globen i april.Nu är det klar – Alesso spelar i Globen i april.
Nu är det klar – Alesso spelar i Globen i april.
"Det är verkligen en dröm för mig", säger han om spelningen till Expressen. Foto: Roger Turesson / Dn / Tt"Det är verkligen en dröm för mig", säger han om spelningen till Expressen. Foto: Roger Turesson / Dn / Tt
"Det är verkligen en dröm för mig", säger han om spelningen till Expressen. Foto: Roger Turesson / Dn / Tt
Biljetterna släpps i februari.Biljetterna släpps i februari.
Biljetterna släpps i februari.
Dj-stjärnan spelar i huvudstaden i april. Foto: Marc FemeniaDj-stjärnan spelar i huvudstaden i april. Foto: Marc Femenia
Dj-stjärnan spelar i huvudstaden i april. Foto: Marc Femenia

Alesso klar för Globen – spelar i arenan i april

Publicerad

Här är en glad nyhet för alla fans av housemusik: Alesso är klar för sin första egna arenaspelning på hemmaplan.

Den 25:e april intar han Globen.

– Det är verkligen en dröm för mig, säger dj:n till Expressen.

Det går bra nu.

Precis innan jul blev Alesso utsedd till Årets dj av dansbibeln Mixmag, samtidigt som singeln "Heroes" klättrade upp på topp tio i England. Nu klättrar den på USA-listan.

– Det känns sjukt spännande, säger Alesso. Det är första gången jag fått in en låt på Billboardlistan.

På singeln sjunger Tove Lo, en annan svensk popexport, som Alesso fortsatt att jobba med inför sitt debutalbum -som ska släppas innan sommaren.

– Hon är en fantastisk artist. En enorm talang, helt enkelt. Dessutom klickar vi suveränt i studion, det är som att vi har samma vision när vi jobbar ihop.

För Alesso, som just nu är hemma i Stockholm och mottagit priset som Sveriges mest välklädda man på Elle-galan, stundar ett händelserikt 2015.

"Jag är sjukt nervös"

Han reser snart till USA, för att spela på en rad stora Super Bowl-fester under något som kallas "Super weekend". Sedan väntar bland annat stora konserter på Ultra-festivalen i Miami och den ansedda Coachella-festivalen innan han landar i Sverige för sin första arenaspelning i hemlandet i eget namn.

– Jag är sjukt nervös redan nu, fast på ett positivt sätt. För mig som stockholmare har Globen alltid verkat som en overklig dröm. Det fanns inte på världskartan att man själv skulle få spela där.

En annorlunda konsert

Alesso har gjort en rad hyllade spelningar på Summerburst, men den kommande sverigekonserten beskriver han som helt annorlunda.

– Jag kommer så klart att göra min grej men det är en ny show med nya element. Jag får chansen att visa vem jag verkligen är, något som är svårt att visa på festivaler. Det ska bli sjukt roligt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag