Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Aldrig varit meningen att det ska bli aktion"

Maria Montazami. Foto: Christer Wahlgren

Maria Montazami bär omkring på knähunden Molly och barnen cyklar till affären.

Den som är ute efter lite aktion ska noga hålla sig borta från "Montazami med vänner".

Det är faktiskt inte helt osannolikt att det är mer spännande att glo på färg som torkar.

Premiären startar annars med att Maria Montazami försöker hitta backen på hyrbilen. Och sen blir det förstås lite pinsamt när hon bjuder Kikki Danielsson på lax, trots att hon avskyr det. Ja sen är det inte mycket mer att skriva hem om. Det mest dramatiska som händer är när Kicken misslyckas med grillningen - en incident som numera går under benämningen ”den stora grillkonflikten” i Falsterbo där programmet spelats in.

Maria Montazami är en av Sveriges mest kända personer. Utan att hon har talanger utöver de vanliga har hon blivit det. Hon är varken en gudabenådad sångerska eller skriver romaner som tar andan ur en. Man kan bara beundra henne för bedriften att bli känd genom att bara finnas till. Hon har byggt upp ett eget litet affärsimperium med försäljning av allt från väskor till vin. En beundransvärd bedrift. Hon hjälper till och med barn med dålig tandhälsa i Ghana.

Fast hon har nåt som allt fler saknar i dag. Hon är omtänksam, snäll och trevlig. Det är inte så illa i det lilla.

Det har heller aldrig varit meningen att det ska bli aktion. Fru Montazami är en fredlig person som leverera må bra-tv. Som går hem. En del har drivit med hennes överklassfasoner i Hollywood och med hennes udda brytning, men det är fler som älskar henne för att hon är bara som hon är. Snäll liksom. Och lite tråkig.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!