Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åldersavslöjandet om Emily i ”Emily in Paris” efter succén

Lily Collins som Emily i ”Emily in Paris”.Foto: Netflix
Serien har varit glödhet på Netflix i såväl Sverige som internationellt.Foto: Netflix

Skådespelaren Lily Collins är 31 år gammal.

Men hur gammal är egentligen hennes karaktär i ”Emily in Paris”?

”Emily in Paris” har beskrivits som 2020 års ”Sex and the city” för Netflix. Och det kanske inte är så konstigt: Det är skaparna bakom ”Sex and the city” som ligger bakom streamingtjänstens just nu hetaste serie.

Serien kretsar kring Emily som flyttar från Chicago till Paris för att förverkliga chansen att arbeta med sitt drömjobb på en PR-byrå – men tillvaron blir inte helt okomplicerad.

Yngre än många tror 

Men en fråga som har gäckat tittarna är: Hur gammal är egentligen Emily? Serien fokuserar mycket på Emilys nuvarande liv, snarare än livet i USA, och man vet inte så mycket om henne.

Lily Collins, som spelar Emily, berättar för Vogue:

– Jag tror inte att vi någon gång har sagt ett specifikt nummer om hennes ålder, men jag tror att hon ganska nyligen har lämnat högskolan. Kanske det här är hennes första år efter examen. Jag vill säga att hon är runt 22 år.

”Skrattar åt serien”

Vogue skriver att, med tanke på Emilys tunga jobbtitel och dyra garderob, många snarare har tänkt på Emily som en karaktär i sena 20-årsåldern.

Lily Collins själv är 31 år gammal.

– Hon (Emily) har så pass mycket erfarenhet från företaget i Chicago att hon är respekterad av sin chef. Hon är en smart pingla och väldigt innovativ, och det här är inte första gången hon gör det hon gör. Hon har gått i skolor för detta, och hon har klarat av praktikperioder, förklarar Lily Collins för Vogue, och fortsätter:

– Hon har mer eller mindre alltid varit en stor fisk i en liten damm, och i Paris är hon plötsligt en fisk som hamnar utanför det stora vattnet. Hade hon hamnat på ett annat företag i Chicago hade hon blivit respekterad men i Paris är hon inte förberedd på de kulturella skillnaderna som hon upplever. Hennes enda erfarenhet av Europa är genom filmer och tv.

”Emily in Paris” har kritiserats för att kantas av just klyschor och fördomar om Frankrike.

Tidningen Les Inrockuptibles skriver att människor ”skrattar åt serien”.

Fem smarta knep för Netflix-älskaren – hitta de bästa Netflix-serierna, undvik att slösa data och lär dig maximera ditt streamande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.