Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alcazar-stjärnan nu klar för ”Let's dance”

Tobias Bader och Andreas Lundstedt tillkännagav sitt deltagande i ”Let's dance” direkt i TV4-programmet ”Efter fem”.
Andreas Lundstedt.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Andreas Lundstedt med Alcazar
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Alcazar-stjärnan Andreas Lundstedt är nästa deltagare som nu är officiellt klar för den nya ”Let's dance”-säsongen.

Han ska dansa tillsammans med Tobias Bader – och tillsammans utgör de det första samkönade dansparet i programmets historia.

– Det är en självklarhet att det ska finnas nu, säger artisten i ”Efter fem”. 

Redan för några veckor sedan kom uppgifterna om att artisten Andreas Lundstedt var en av deltagarna i den kommande säsongen av det populära TV4-programmet ”Let's dance”.

På onsdagskvällen offentliggjordes det hela direkt i Tilde de Paula Ebys ”Efter fem”– där både Andreas Lundstedt och Tobias Bader dök upp i studion.

Lundstedt har tidigare varit aerobicsinstruktör och har dessutom dansvana från scenen – men enligt artisten själv är ”Let's dance” ändå en annan typ av utmaning.

– Det är svårt, för det är teknik. Jag är ju självlärd, menar han. 

Lundstedt: ”En självklarhet” 

Tillsammans blir de också programmets första samkönade par någonsin.

– Det känns ju extra kul så klart. Och en utmaning där också. Alltså det har ju funnits samkönade danspar i världen i många år, men inte i Sverige och inte på en sån här arena och plattform. Så det är en självklarhet att det ska finnas nu, säger Andreas Lundstedt i ”Efter fem”.

Enligt dansparet kommer de variera vem som leder och följer i dansnumren.

– Det kommer växla, det kommer vara både och. Vi kommer vara väldigt kreativa i numren. Och det öppnar också upp till annan frihet, säger den professionella dansaren Tobias Bader. 

– Och vi hyllar människan. Det spelar ingen roll om det är kille, tjej som dansar, kille, kille, tjej, tjej, eller vilken preferens man har. Allt är möjligt, tillägger Andreas Lundstedt.

Andreas Lundstedt har nyligen flyttat med till Grekland med sin pojkvän. Men det är inget som påverkar hans medverkan i ”Let's dance”.

– Vi har basen där, men jag jobbar ju hemma i Sverige så jag pendlar. Och nu hoppas jag att får vara i Sverige länge och att vi får vara med länge. För jag vill lära mig alla danser.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.