Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alcazar återförenas efter alla bråken

Alcazar består nuvarande av orginalmedlemmarna Andreas Lundstedt och Tess Markel, samt Lina Hedlund. Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Andreas Lundstedt, Annika ”Annikafiore” Kjaergaard, Tess Markel och Magnus Carlsson var alla medlemmar i Alcazar under tidigt 2000-tal.Foto: MAGNUS JÖNSSON
Efter Magnus Carlsson och Annika ”Annikafiore” Kjaergaards avhopp tog Lina Hedlund plats i Alcazar. Foto: OLLE SPORRONG

2005 lämnade Annika ”Annikafiore” Kjaergaard popgruppen Alcazar. 

Nu syns hon återigen tillsammans med nuvarande bandmedlemmar Andreas Lundstedt, Tess Markel och tidigare medlemmen Magnus Carlsson, skriver Aftonbladet. 

Bandet ska nämligen återförenas för en exklusiv spelning på Europride.  

Under bandets tjugoåriga historia har Alcazar varit stormig med medlemsbyten, bråk och splittring. I gruppens kommande biografi ”Alcazar: Carpe Disco” av Fridah Jönsson som släpps den 9 augusti, skrivs det om flertal konflikter.

Annika ”Annikafiore” Kjaergaard, 47 slutade i bandet 2005 och berättar i biografin om hur hon blev sparkad från bandet, efter att ha brutit foten under en videoinspelning. 

”De hade haft ett möte med gruppen som hade sagt att de inte var intresserade av att ha mig med på turnén. Så jag bröt ihop. Någon tog telefonen och jag var bara jättechockad”, säger hon i boken. 

Dessutom led hon av symptom på utbrändhet efter en hektisk jobbperiod med Alcazar. 

Återförenas på pridescenen

Men nu återförenas bandets alla medlemmar för en exklusiv spelning. 

De tidigare medlemmarna Magnus Carlsson, 44, och Annika ”Annikafiore” Kjaergaard, 47, gör sällskap på pridescenen med nuvarande medlemmarna Andreas Lundstedt, 46, Tess Merkel Solomons, 48, och Lina Hedlund, 40, för ett one-night-only framträdande, skriver Aftonbladet. 

Under torsdagseftermiddagen fångades samtliga medlemmar från Alcazar på bild i samband med repetitionerna på House of Shapes inför lördagens spelning, skriver Aftonbladet. 

Tess Markel berättar för Aftonbladet att hon njuter av den exklusiva återföreningen. 

– Jag kan säga så mycket som att jag personligen skulle älska att få stå på scenen med Alcazar och sjunga tillsammans med både Annika och Magnus igen. Alla har vi en stor del i Alcazars historia och framgång, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Är det någon plats och något tillfälle där vi skulle göra en sån ansträngning och samlas allihop på scenen så är det just på en pridescen någonstans i världen. För allas lika värde. Det är just det vi i Alcazar för.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.