Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alcazar återförenade – efter stora sprickan

För första gången står alla fem medlemmar i Alcazar på scen tillsammans – efter det gamla bråket. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Mot slutet av spelningen klev de tidigare medlemmarna Magnus Carlsson, 44, och Annika Kjaergaard, 47, upp på scenen, tillsammans med de nuvarande medlemmarna Andreas Lundstedt, 46, Tess Merkel Solomons, 48, och Lina Hedlund, 40.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Alcazar spelar på Pridefestivalen – kvällen till ära har gruppen en stor överraskning. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Bandet annonserade sin återförening på Instagram minuter före den skedde på Östermalms IP i Stockholm. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Det är första gången någonsin som alla fem tidigare och nuvarande medlemmar av discogruppen står på scen tillsammans. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Under bandets 20-åriga historia har Alcazar varit stormig med medlemsbyten, bråk och splittring.Foto: ALEX LJUNGDAHL
I gruppens kommande biografi ”Alcazar: Carpe Disco” av Fridah Jönsson som släpps den 9 augusti, skrivs det om flertal konflikter.Foto: ALEX LJUNGDAHL
1 / 8

För första gången står alla fem medlemmar i Alcazar på scen tillsammans – efter det gamla bråket. 

De tidigare medlemmarna Magnus Carlsson och Annika Kjaergaard sluter upp på Pride-scenen och gör discotrion till en kvintett. 

Jublet visste inga gränser. 

Alcazar spelar på Pridefestivalen – kvällen till ära har gruppen en stor överraskning. 

Mot slutet av spelningen klev de tidigare medlemmarna Magnus Carlsson, 44, och Annika Kjaergaard, 47, upp på scenen, tillsammans med de nuvarande medlemmarna Andreas Lundstedt, 46, Tess Merkel Solomons, 48, och Lina Hedlund, 40.

Det är första gången någonsin som alla fem tidigare och nuvarande medlemmar av discogruppen står på scen tillsammans. 

Bandet annonserade sin återförening på Instagram minuter före den skedde på Östermalms IP i Stockholm. 

https://www.instagram.com/p/BmEmuexlGF2/?hl=sv&taken-by=alcazarofficial

 

LÄS ÄVEN: Rebecca och Fiona pudlar: "Be om ursäkt" 

 

Stökig historia

Under bandets 20-åriga historia har Alcazar varit stormig med medlemsbyten, bråk och splittring. I gruppens kommande biografi ”Alcazar: Carpe Disco” av Fridah Jönsson som släpps den 9 augusti, skrivs det om flertal konflikter.

Annika ”Annikafiore” Kjaergaard, 47, slutade i bandet 2005 och berättar i biografin om hur hon blev sparkad från bandet efter att ha brutit foten under en videoinspelning. 

”De hade haft ett möte med gruppen som hade sagt att de inte var intresserade av att ha mig med på turnén. Så jag bröt ihop. Någon tog telefonen och jag var bara jättechockad”, säger hon i boken. 

Efter storbråket dröjde det flera år innan Annika Kjaergaard pratade med någon ur Alcazar igen. 

Men nu har de alltså återförenats för en kväll.

Vid starten 1998 bestod Alcazar av Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Annika Kjaergaard. 2002 anslöt Magnus Carlsson – han var med i gruppen i tre år. De senaste elva åren har Alcazar bestått av Lundstedt, Merkel och Lina Hedlund. 

 

LÄS ÄVEN: Halv miljon människor såg Prideparaden: ”Fantastiskt” 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.