I kvällens avsnitt av TV3:s dokusåpa "Ung och bortskämd" blev deltagaren Michaela Åkesson, 19, akut sjuk. Foto: TV3I kvällens avsnitt av TV3:s dokusåpa "Ung och bortskämd" blev deltagaren Michaela Åkesson, 19, akut sjuk. Foto: TV3
I kvällens avsnitt av TV3:s dokusåpa "Ung och bortskämd" blev deltagaren Michaela Åkesson, 19, akut sjuk. Foto: TV3
Det slutade med att hon efter ett tårdrypande avsked valde att lämna programmet. Det var deltagaren Ben Mitkus, 21, som tog det hårdast. Foto: TV3Det slutade med att hon efter ett tårdrypande avsked valde att lämna programmet. Det var deltagaren Ben Mitkus, 21, som tog det hårdast. Foto: TV3
Det slutade med att hon efter ett tårdrypande avsked valde att lämna programmet. Det var deltagaren Ben Mitkus, 21, som tog det hårdast.  Foto: TV3

Akut sjuk – tvingades lämna tv-inspelningen

Publicerad

Michaela Åkesson lämnade "Ung och bortskämd" i kväll.

Efter att ha blivit akut sjuk och känt sig utanför fick hon nog och packade väskan.

– Jag kunde inte vara mig själv inne i huset då, jag orkade inte, säger hon.

I kvällens avsnitt av TV3:s dokusåpa "Ung och bortskämd" blev deltagaren Michaela Åkesson, 19, akut sjuk. Efter en längre tid med stora magsmärtor och migränanfall tvingas hon uppsöka akut vård vid tre olika tillfällen.

Det slutade med att hon efter ett tårdrypande avsked valde att lämna programmet. Det var deltagaren Ben Mitkus, 21, som tog det hårdast.

– Jag kunde inte äta på nästan en vecka, mådde illa hela tiden och sov konstant. Jag hade huvudvärk som övergick till migränattacker, säger Michaela Åkesson.

Under programmets gång har det framkommit att Michaela Åkesson som enda skåning bland ett gäng stockholmare känt sig utanför.

 

 

LÄS MER: Tim i "Ung och bortskämd" brände hela arvet – på fest

 

 

Lämnade "Ung och bortskämd"

Trots det var det svårt att packa väskan.

– Det var ett riktigt svårt beslut att ta. Jag ville absolut inte lämna, men i stället för att bara ligga i mitt rum och må dåligt med migrän och knappt orka göra någonting, bara ligga och sova, så är det bättre att jag lämnar och åker hem, säger hon och fortsätter:

– Jag kunde inte vara mig själv inne i huset då, jag orkade inte.

 

 

LÄS MER: Så gick det sen för deltagarna i "Ung och bortskämd"

 

 

När hon såg kvällens avsnitt kom alla känslor tillbaka.

– Men man får ta det som det är.

Michaela Åkesson säger att produktionen var väldigt hjälpsamma och uppmuntrade henne att sätta hälsan först.

– Eftersom jag bara kunde ligga och sova, betedde mig dåligt och inte orkade göra någonting var det bättre att lämna. Jag kunde inte göra någonting.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag