Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åklagaren: Förtalsutredning med Joakim Lundell sväller

Senaste nyheterna med Expressen TV.
Martin Melin säger i ett klipp att Johan Serne
Foto: OLLE SPORRONG
Joakim Lundell
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den förundersökning om förtal som inletts efter att Joakim Lundell riktat allvarliga anklagelser mot sin tidigare samarbetspartner Joz of Sweden fortsätter att svälla, rapporterar Medierna i Sveriges Radio.  

Flera influencers har hakat på anklagelserna mot Joz. 

En av de som uttalat sig på Youtube är Martin Melin, som i klipp kommenterat att Joz ser ”pårökt” ut.  

För drygt ett år sedan inleddes en förundersökning om förtal efter att Youtube-stjärnan Joakim Lundell i flera videor pekat ut sin tidigare samarbetspartner Joz of Sweden, eller Johan Sernebrink som han egentligen heter, som fuskbyggare och bedragare. 

Flera influencers har hakat på:

– De har ju spridits att jag är våldtäktsman, inbrottstjuv, fuskbyggare, bedragare, sexist och missbrukare. Det har fortsatt och till och med eskalerat, säger Johan Sernebrink. 

Polisen och influencern Martin Melin, är en av de som uttalat sig. Han deltar i en dokumentärserie på Youtube och kommenterar klipp med Johan Sernebrink och säger att han ser ”pårökt ut”.  När Mediernas reporter Terje Carlsson frågar om det inte är vanskligt att uttala sig som polis utifrån korta videosnuttar svarar han:

– Jag tycker det är lika hemskt om folk kör runt pårökta eller har druckit. Man ska inte köra bil om man har rökt hasch. Då är det inte bra - då är det åt helvete. Det står jag för, det tycker jag ju, säger Martin Melin. 

Förundersökningen har svällt

Än så länge har inte åtal väckts, och förundersökningen fortsätter att växa, berättar åklagare Ellen Ek:

– Det har gjorts flera anmälningar och det gäller både grovt förtal och förtal, men hur det ser ut med misstankarna i dagsläget kan jag tyvärr inte svara på, säger hon. 

Joakim Lundell är inte orolig för en eventuell rättegång och säger att risken för väckt åtal är ”mindre än noll”. 

Vem eller vilka som är misstänkta är inte offentliggjort. 


Joakim Lundell berättar om planerna för nya serien.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.