Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Åkerman om nya serien och singellivet

Malin Åkerman har en stor roll i HBO:s nya storsatsning "Billions".

Foto: HBO

Stjärnan drömmer om att i framtiden göra svensk film.

Foto: HBO

Malin Åkerman har en stor roll i HBO:s nya storsatsning "Billions" - men stjärnan drömmer om att i framtiden göra svensk film.

Dessutom berättar hon om livet efter skilsmässan.

– Jag är singel. Dejtar lite och har det kul, säger Malin Åkerman.

FAKTA

NAMN: Malin Åkerman.

ÅLDER: 37 år.

FAMILJ: Sonen Sebastian. En bror, två halvsystrar, mamma och pappa.

BOR: Hyr ett hus Los Feliz i Los Angeles.

FÖDD: I Sverige.

UPPVUXEN: I Kanada

KARRIÄR: Påbörjade barnpsykologistudier i Kanada, därefter fotomodell, rocksångerska och skådespelare. Har bland annat varit med i tv-serien "Entourage" och "Trophy wife" och i filmerna "27 dresses", "The heartbreak kid", "Watchmen", "The Proposal", "Rock of Ages", "CBGB" (där hon gjorde rollen som Debbie Harry).

AKTUELL: I HBO-serien "Billions".

Svenska Hollywoodstjärnan Malin Åkerman, 37, är aktuell i nya HBO-serien "Billions".

– Jag sa till skaparna att det är en blandning mellan "House of Cards" och "Wolfs of Wall Street". Det är lite den känslan. Jag tycker den är jättebra, säger Malin Åkerman.

Det var lite drygt ett år sedan hon för första gången fick läsa manuset till serien. Malin fastnade direkt.

– Jag fick göra audition hemma, filma med mobilen, sen skickade jag in det, säger hon.

I "Billions" medverkar även "Homeland"-stjärnan Damian Lewis. Malin spelar hans fru.

– Han kommer till inspelningen eller repetitionerna och kan allt utantill. Han är alltid förberedd. Det är en stor inspiration och bra utmaning att jobba med honom. Han är skittrevlig, säger Malin.

Malin, som tidigare gjort uteslutande komiska roller, tycker det är roligt att prova någonting nytt.

– Jag tycker att det är superkul att kunna göra något annat, använda andra muskler och utvecklas på andra sätt. Man vill alltid växa. I livet och i karriären. Komedi kan jag och vill fortsätta med, men jag har alltid velat göra andra saker också.

 

Vill göra svensk film

Dessutom berättar stjärnan att hon letar svenska filmprojekt.

– Jag har en agent här och vi letar konstant efter något att göra. Vi har faktiskt hittat några manus som är skitbra, men tajmingen har inte fungerat. Förhoppningsvis gör jag en svensk film de närmsta åren, säger Malin.

I Los Angeles, där Malin till vardags lever, bor även svenskarna Joel Kinnaman och Alexander Skarsgård.

– Jag känner dem väldigt väl. Alexander har jag känt i alla år, innan han gjorde "True Blood". Joel lärde jag känna genom min syster. Men Alexander är en kompis. I början hängde vi när vi hade mer tid, då jobbade vi inte lika mycket. Nu är det så mycket jobb och resor. Man är nästan aldrig hemma, så det blir inte lika mycket häng, tyvärr, säger hon.

I april 2013 blev Malin mamma till sonen Sebastian.

– Jag har det jättekul med min son just nu, han är i den åldern när han börjar bli lite människa, så man kan liksom hänga och ha kul. Jag har varit i New York i sex månader och spelat in där. Det har varit jätteskönt att ha omväxling, att vara i en storstad. Sebastian tyckte det var jättekul att åka tunnelbana och buss.

 

"Gråter mycket lättare"

Upplevelsen, att bli förälder, har förändrat henne. Inte bara som person utan även som skådespelare.

– Det är klart att man blir mer känslosam av att bli mamma. Jag gråter mycket lättare. Det är en ny fas i livet, det är klart att både karriären och livet hänger ihop. När något stort händer i livet ändras man också i jobbet, jag känner att jag vuxit upp lite och vill göra vuxnare roller, om man kan kalla dramaroller för det, säger Malin.

Hon försöker lära Sebastian svenska.

– När vi är tillsammans han och jag försöker jag komma i gång med svenskan. Han förstår det mesta, svarar på engelska, men kan några ord på svenska. När mormor är med pratar hon svenska hela tiden, säger hon.

När Sebastian var sju månader gick Malin och hennes dåvarande man, Roberto Ziccone, skilda vägar. Sedan dess är hon singel.

– Jag har kul, allt är bra, men det är inget konkret. Jag är singel. Dejtar lite och har det kul.