Ainbusk, det vill säga Birgitta Jakobsson, Marie Nilsson-Lind, Josefin Nilsson och Annelie Roswall.
Ainbusk, det vill säga Birgitta Jakobsson, Marie Nilsson-Lind, Josefin Nilsson och Annelie Roswall.

Ainbusk-morsor på succé-turné

Publicerad
Uppdaterad
Tillsammans är de 168 år. Tre av dem är mammor och "tillsammans" har de fyra barn.
Ainbusk är på intåg till Skåne.
Vi ringde upp en av ainbuskarna, nämligen Birgitta Jakobsson. Hej, Kvällsposten här! Vi kanske ringer olämpligt för du tittar väl på "Bonde söker fru". - Nej, det behöver jag inte. Jag är redan gift med en, och det gäller att vara rädd om kärleken så att den inte blir slentrian. De flesta av oss i Ainbusk är 40+ nu och det är då de flesta skilsmässor inträffar. - Men jag säger som många andra: Man vet vad man har, men inte vad man får. Det gäller att hela tiden hitta på något spännande och nytt. Man måste hela tiden jobba med kärleken och bli nya för varandra. Som till exempel? - Att bjuda min man på spa till jul. Det låter väl inte så dumt?

Månadslång turné

Ainbusk befinner sig just nu i Norrland på en 28 platser lång, och rosad, turné på en dryg månad. Ni har mycket att göra, men är sällan i tv...? - Så är det tyvärr. Men det finns ju faktiskt inga program i tv längre för oss artister, frånsett Melodifestivalen. Vad gör ni när Ainbusk inte är farten så mycket som nu? - Åh, vi har så mycket att göra vid sidan om. Josefin håller på med en ny platta med egen sång och musik. Annelie och jag har en hel del projekt på gång och Marie turnerar med Riksteatern i vår och kommer också att ge ut en bok om sitt andra liv. - Och själv sysslar jag också en hel del med barnföreställningar. Sedan har vi ju också våra familjer att ta hand om. Själv är jag alltså sedan flera år gift med en bonde och bor på den gotländska vischan. Säljer av djuren - Vi hade ett hundratal grisar och 40 lamm, men håller på att sälja av det mesta nu. Så nog finns det att göra alltid.

Ni kommer till Karlshamn

14 december, Malmös Johanneskyrka dan efter och är i Halmstad 17 december. Därefter ska ni till... - Vänta! Skriv att Malmö är vårt andra hem, för så är det. - Vi längtar alltid till Malmö, och det säger jag inte för att vara artig utan för att det är så.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag