Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Aida, 24, om sorgen efter sin mamma

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Aida Ljungberg förlorade sin mamma till följd av övervikt när hon bara var 13 år gammal.
Foto: Sjuan
Nu kämpar deltagaren för att själv gå ner i vikt i Sjuans "Biggest loser" och berättar samtidigt om sin tuffa barndom.
Foto: Sjuan
Aida Ljungberg förlorade sin mamma när hon var 13 år gammal.
Foto: Sjuan

Aida Ljungberg förlorade sin mamma till följd av övervikt när hon bara var 13 år gammal.

Nu kämpar deltagaren för att själv gå ner i vikt i Sjuans "Biggest loser" och berättar samtidigt om sin tuffa barndom.

– Det värsta är att min mamma dog bredvid mig i soffan och jag var ensam hemma, säger hon.

Barndomsvännerna Aida Ljungberg, 24, och Anton Boström, 26, från Södertälje sökte till Sjuans "Biggest loser" i hopp om att gå ner i vikt. Aida Ljungberg berättar i programmet att hon tror att de blev goda vänner eftersom båda hade förlorat en förälder som barn.

Aida Ljungberg förlorade sin mamma när hon var 13 år gammal. Hon säger att hennes mammas kroppspulsåder sprack och att det hade med hennes vikt att göra.

– Sedan tog jag över hennes beteende kring mat, för att jag kände en saknad av henne. Jag trodde det skulle hjälpa mig att tro att hon fanns där, vilket hon inte gjorde. Det jag tycker är värst med att min mamma gått bort är de vardagliga sakerna, när du går in i en affär och ser någon hålla i handen, säger Aida Ljungberg i programmet.


LÄS MER: Här är deltagarna i "Biggest loser" 2016


Sökte till "Biggest loser" för att vara bra pappa

Aida Ljungberg berättar att hon under samma period som mammans bortgång själv gick upp mycket i vikt och blev mobbad i skolan.

– Det värsta är att min mamma dog bredvid mig i soffan och jag var ensam hemma.   Under min uppväxt har folk frågat mig vad som hände. Jag har lärt mig att kunna prata om det, säger hon till Expressen och fortsätter:

–   Jag vet att jag inte är den enda på jordklotet som förlorat min mamma i tidig ålder, men alla klarar inte av att prata om det. Jag vill berätta min historia och hjälpa människor som varit med om samma sak.

Lotta Andersson, exekutiv producent för "Biggest loser" på Sjuan, berättar att produktionen stöttade Aida Ljungberg i hennes smärtsamma historia.

– Jag tycker att det är väldigt modigt av våra deltagare att dela med sig av sina historier och även våga berätta om sina smärtsamma minnen i programmet. Alla deltagare får stöd under inspelningen av produktionen på plats, säger hon.


LÄS MER: Klart: Anna Brolin tar över "Biggest loser"


Aida Ljungberg: "Kände en saknad"

Samtidigt som Aida Ljungberg berättade om sorgen fick också hennes tävlingspartner och barndomsvän Anton Boström lämna "Biggest loser" redan i första programmet, på grund av en privat familjesituation.

– Det var Antons beslut som vi naturligtvis respekterade. När det stod klart att han skulle lämna tävlingen så kändes det så klart väldigt tråkigt, men vi respekterade givetvis hans beslut, säger Lotta Andersson och fortsätter:

– Inspelningen fortsatte som planerat och vi bestämde oss för att erbjuda Antons plats till en av våra reserver då vi ville att Aida skulle få en chans att fortsätta även om Anton inte längre kunde medverka.

"Biggest loser" sänds måndagar och tisdagar 21.00 i Sjuan.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.