Börje Ahlstedt var favorittippad efterträdare till Jan Malmsjö - men det blir Loa Falkman som läser "Nyårsklockan" på Skansen. Foto: Anna-Karin NilssonBörje Ahlstedt var favorittippad efterträdare till Jan Malmsjö - men det blir Loa Falkman som läser "Nyårsklockan" på Skansen. Foto: Anna-Karin Nilsson
Börje Ahlstedt var favorittippad efterträdare till Jan Malmsjö - men det blir Loa Falkman som läser "Nyårsklockan" på Skansen. Foto: Anna-Karin Nilsson
Ahlstedt hoppas det blir kortvarigt: – Jag tycker man ska variera och ta en kvinna nästa år, och sedan ska man ta mig, säger han. Foto: Lisa Mattisson ExpAhlstedt hoppas det blir kortvarigt: – Jag tycker man ska variera och ta en kvinna nästa år, och sedan ska man ta mig, säger han. Foto: Lisa Mattisson Exp
Ahlstedt hoppas det blir kortvarigt:
– Jag tycker man ska variera och ta en kvinna nästa år, och sedan ska man ta mig, säger han. Foto: Lisa Mattisson Exp
Foto: Gunnar SeijboldFoto: Gunnar Seijbold
 Foto: Gunnar Seijbold

Ahlstedts krav: Ta en kvinna – ta mig efteråt

Publicerad

Börje Ahlstedt var favorittippad efterträdare till Jan Malmsjö - men det blir Loa Falkman som läser "Nyårsklockan" på Skansen.

Ahlstedt hoppas det blir kortvarigt:

– Jag tycker man ska variera och ta en kvinna nästa år, och sedan ska man ta mig, säger han.

I fredags kom beskedet att Jan Malmsjö hoppar av uppdraget att läsa "Nyårsklockan" på Skansen, från och med denna nyårsafton.

– Jag tog ett steg åt sidan innan jag blev knuffad åt sidan, sa han då till Expressen.

Ersättare blir operasångaren Loa Falkman. Detta trots att traditionen är att en skådespelare från Dramaten ska stå där vid tolvslaget - och att Börje Ahlstedt varit favorittippad efterträdare.

"Tänker bojkotta"

– Blir det inte jag tänker jag bojkotta Skansen, har Ahlstedt, som i stället läst "Nyårsklockan" i TV4 flera gånger, sagt.

Nu applåderar han dock valet av Loa Falkman - samtidigt som han hoppas att det blir ett kortvarigt inhopp.

Var det lite ditt jobb, det här?

– Tydligen inte, då hade man valt mig, säger Börje Ahlstedt.

Vad tänker du nu då?

Inte mycket, jag har ju läst det här i TV4 i många år och på Confidencen (Ulriksdals slottsteaters nyårskonsert) sedan 7-8 år tillbaka. Rätt man har vunnit, han är jättebra Loa Falkman.

"Man kan ta en kvinna"

Var du inte sugen på jobbet?

– Jag är alltid sugen på att läsa "Nyårsklockan" för det är en väldigt bra text. Jag tycker man ska variera, man kan ta en kvinna nästa år och sedan ska man ta mig och året efter det en kvinna igen, förslagsvis.

Har Skansen gjort bort sig?

– Nej för fan, Falkman är strålande. Jättebra. Jättebra, säger Ahlstedt och skrattar.

Och han har som sagt inte gett upp:

– Jag är ju ung för fan, jag har framtiden för mig. Låt säga om 15-20-30 år så är det min tur. Jag tror jag ska kunna fira min 100-årsdag med att läsa nyårsklockan. Och går inte det kan man skriva in det på gravstenen.

Samtidigt har han att göra ändå. Genom jobbet som gåtställare i "Fångarna på fortet" har han fått nytändning, menar han.

– Jag försöker hålla i gång lite. Jag har fått något nytt uppdrag att hålla på och ställa gåtor. Jag ska upp någonstans i Norrland nästa vecka och ställa gåtor. Det är så roligt. Du förstår, en gammal skådis känner sig föryngrad, säger han.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag