Tina Ahlin blir konfercier på Östersjökonserterna tillsammans med Thomas Di Leva.
Tina Ahlin blir konfercier på Östersjökonserterna tillsammans med Thomas Di Leva.

Ahlin och Di Leva ska grilla politiker

Publicerad
Uppdaterad
Artisterna Thomas Di Leva och Tina Ahlin ger sig in i politiken.
I sommar ställer de partiledarna mot väggen - på scenen.
- Vi börjar med statsminister Göran Persson, säger Tina
Ahlin.
Thomas Di Leva, 42, och Tina Ahlin, 38, är konferencierer för "Östersjökonserterna" som hålls i Visby under Almedalsveckan i sommar. Konserterna arrangeras av Svenska naturskyddsföreningen. Under veckan uppträder Joakim Thåström, Lisa Ekdahl, Di Leva, Mikael Wiehe, Agnes och Sebastian. Som start på varje konsert ska Thomas Di Leva och Tina Ahlin intervjua en partiledare om Östersjöpolitiken. - Partiledarna ställer upp, allihopa, berättar Tina Ahlin. Hon lovar att det blir tuffa frågor. - Vi är ju artister och musiker i första hand och inte några politiska reportrar. Men vi kan utgå från ett mer personligt perspektiv.

"Vaken publik"

Publiken väntas vara ganska ung - en attraktiv målgrupp för politikerna. - Jag tror det är en ganska vaken publik. Den kommer nog inte köpa de vanliga svaren som många politiker kommer undan med. Tina Ahlin blev engagerad i Östersjöns problem när hon blev gravid. - Jag tyckte det var helt absurt att man fick en lång lista på allt man inte fick äta, till exempel gädda från Östersjön. - Det var något man skulle hacka i sig och se som något naturligt. Men det är ju inte naturligt, det är djupt tragiskt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag