Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Agnetha Fältskog: Jag flyger på vingar i kväll

På torsdagen tog Agnetha Fältskog emot en Guldskiva för senaste plattan "A".Foto: Emma Johansson
Det var ett sällsynt framträdande som Agnetha Fältskog gjorde på torsdagens Stockholm Pride.Foto: Emma Johansson
Foto: Emma Johansson
Agnetha Fältskog och låtskrivaren Jörgen Elofsson.Foto: Emma Johansson
"Med ett sånt varmt mottagande känns det som om jag flyger på vingar i kväll, så mycket känslor så mycket kärlek!", hälsar Agnetha Fältskog i ett sms via presskontakten Mia Segolsson.Foto: Emma Johansson

Här gör Agnetha Fältskog ett sällsynt scenframträdande.

Under Stockholm Prides Schlagerpopkväll tog den legendariska artisten emot pris för nya skivan "A".

"Med ett sånt varmt mottagande känns det som om jag flyger på vingar i kväll, så mycket känslor så mycket kärlek!", hälsar Agnetha Fältskog i ett sms via presskontakten Mia Segolsson.

Abba-legendaren Agnetha Fältskog stod på scen under Schlagerpopkvällen, för att ta emot en Guldskiva för "A", som släpptes i maj i år. Albumet, framkom det under hyllningen, har även sålt guld i Australien och England.

- Jag har precis kommit, men det känns jättebra. Tack snälla ni. Det är så kul att känna entusiasmen, säger Agnetha Fältskog från scen.

Hon fortsatte sedan:

- Det känns fantastiskt att möta en publik som har varit ett stöd under så många år och som är så bra på att visa känslor. Tack snälla ni för allt support under alla år.

Agnetha Fältskog fick också ta emot en bukett regnbågsfärgade rosor. När hon såg dem sa sångerskan:

– Jag har aldrig sett sådana här rosor tidigare - tack så mycket.

Agnetha Fältskog: Så mycket känslor

Innan Agnetha Fältskog lämnade scenen fick den legendariska artisten motta ytterligare jubel samtidigt som hon tog några snabba danssteg till Abbas "Dancing Queen".

Direkt efteråt skickade Fältskog ett SMS till Expressen.se via skivbolaget Universals presskontakt Mia Segolsson. I det skriver Agnetha Fältskog:

"Så glad att jag äntligen fick vara här. Med ett sånt varmt mottagande känns det som om jag flyger på vingar i kväll, så mycket känslor så mycket kärlek!".

Senast Agnetha Fältskog släppte nytt var 2004, då "My colouring book". I en intervju i SVT:s "Skavlan" i våras berättade Agnetha om vad som fick henne att vilja göra "A".

"Jag kunde inte tacka nej"

Låtskrivaren Jörgen Elofssons - som också fanns på scen och hylaldes under Stockholm Pride - specialskrivna material var för svåra att motstå.

– När jag hörde de första låtarna kände jag att jag inte kunde tacka nej, säger Agnetha i "Skavlan".

Något som kom som en överraskning för sångerskan.

– Jag trodde faktiskt inte att jag skulle göra någon mer, säger hon i "Skavlan".

"Mer intresserade av hästar än att spela"

Agnetha Fältskog har annars hållit sig borta från rampljuset - tills nu. I en intervju med Jan Gradvall för DI Weekend i år förklarade hon att det finns annat som upptar hennes tid.

– Folk undrar vad jag har gjort under alla år jag inte synts i medierna, men jag har haft fullt upp. Jag har en gård med hästar att sköta och jag har barnbarn. När jag sätter mig vid pianot i dag är det oftast för att lära barnbarnen spela, lära dem vad tonerna heter. De är väldigt musikaliska, roligt nog, men ärligt talat mer intresserade av hästar än att spela, säger hon i intervjun.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.