Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Agnetas livsändring – för dottern Maja

Agneta Sjödin.Foto: /IBL / /IBL
Maja StrömstedtFoto: TV4
I "Efter tio" berättar Maja Strömstedt nu om hur det var att växa upp med två kändisar som föräldrar. Foto: TV4
Agneta Sjödin berättade i somras att hon inte längre har något kontrakt på TV4, efter en mer än två decennier lång karriär på kanalen. Foto: OLLE SPORRONG
Maja Strömstedt har fått skivkontrakt i USA.Foto: TV4

Agneta Sjödins dotter Maja Strömstedt har inlett en musikkarriär utomlands och planerar att flytta till USA för att satsa på musiken.

I "Efter tio" med Malou von Sivers avslöjar Agneta Sjödin att hon kommer att finnas vid dotterns sida både på hemmaplan – och i USA.

– Jag kan flytta över lite grann, säger hon i programmet.

Maja Strömstedt, 20, är dotter till Agneta Sjödin, 51, och Niklas Strömstedt, 60. I "Efter tio" berättar hon nu om hur det var att växa upp med två kändisar som föräldrar. 

– Jag växte upp med två kända föräldrar och har inte så mycket att jämföra med. Det är både bra och dåligt. Jag har fått lära mig hur det fungerar på tv-inspelningar, turnéer och bakom scen vilket är superlärorikt nu när jag själv ska jobba. Men ibland var det svårt med kompisar att veta vem som är ens riktiga vänner och så, säger Maja i programmet.

Maja Strömstedt har valt att gå i sin pappas fotspår och satsar på musiken. Just nu är hon aktuell med nya singeln "No fake love" på amerikanska skivbolaget Republic records och hon har valt att inleda sin karriär utomlands, bland annat på grund av att få stå på helt egna ben och inte behöva jämföras med sina föräldrar. 

Inget kontrakt med TV4

Agneta Sjödin berättade i somras att hon inte längre har något kontrakt på TV4, efter en mer än två decennier lång karriär på kanalen. 

Den nya friheten ger henne möjlighet att kunna stötta och följa dotterns karriär i USA och hon hoppas kunna vara med på resan och stå i sin dotters skugga.

Under hösten kommer Maja Strömstedt att åka till Los Angeles för att skriva ny musik och sedan resa vidare till New York, och där kommer Agneta Sjödin att möta upp sin dotter. Sitt arbete som författare tänker hon att hon kan ta med sig, berättar hon.

Att det troligtvis kommer bli mer tid på andra sidan Atlanten de närmsta åren är något som Agneta Sjödin ser fram emot. Dottern hoppas nämligen att hon kommer att bo i New York.

– Ja, jag fick frågan på ett möte om jag helst bor i New York eller Los Angeles, och då föredrar jag nog New York. Så om ett år eller så så är det nog där jag bor, säger Maja Strömstedt.

– Och jag kan flytta över lite grann, fyller Agneta Sjödin.

https://www.instagram.com/p/BpXp-plB6QJ/?taken-by=agnetasjodin