Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Agnetas fruktan för plötsliga stormen: ”Är som ett odjur”

Agneta Sjödin om nya programmet på Kanal 5
Agneta Sjödin blir både rädd och förundrad över stormens kraft. Foto: Kanal 5
Åskoväder i horisonten under deltagarnas färd över Atlanten. Foto: Kanal 5
Viktor Frisk berättar som sin rädsla under stormen. Foto: Kanal 5
Vindar på 23 meter i sekunden slår mot segelbåten i avsnittet.
”Det är som en drake”, säger Agneta Sjödin. Foto: Kanal 5

I tisdagens avsnitt av ”Över Atlanten” slår en storm till mot deltagarna i segelbåten – och plötsligt blir det skarpt läge mitt i ovädret.

Fler av profilerna på båten fruktar för sina liv när det stormar som värst.

– Man ser rätt mäktiga blixtrar där borta och det har rört sig. Väldigt snabbt har det närmat sig, säger en märkbart tagen Agneta Sjödin i mörkret.

Det är i det fjärde avsnittet av Kanal 5-programmet ”Över Atlanten” som tv-profilerna åker rakt in ett riktigt oväder på sin färd mot paradisön St Martin.

Agneta Sjödin, Peter Magnusson, Viktor Frisk, Thomas Wassberg, Anna Lindberg, Markus Aujalay och resten av besättningen tvingas tampas med vindar på uppåt 23 meter per sekund.

– Naturens krafter, man är ju rätt liten inför dem, det känner man nu, säger Agneta Sjödin som sitter i båten i mörkret och tittar bort över en blixtrande himmel.

Hon avbryter sedan sig själv flera gånger när nya intensiva blixtrar lyser upp horisonten.

Besättningen kämpar i stormenFoto: Kanal 5
Peter Magnusson berättar om sin dödsångest. Foto: Kanal 5

Agneta Sjödin: ”Vilt och galet”

Samtidigt som vinden viner och vågorna blir högre och högre kan Agneta Sjödin samtidigt inte låta bli att förundras över vädrets makter.

– Stormen är ju som ett odjur, som ett levande väsen, och det är som att det rasar. Det är nyckfullt. Det är som en drake som far omkring och kastar med svansen, och det är helt vilt och galet. 

Ovädret gör att flera av resenärernas psyken prövas. Flera av resenärerna på båten berättar hu de till och med fruktar för sina liv.

Bland annat Viktor Frisk berättar om sin rädsla för det allra värsta ska hända.

– Alltså det stormar helt sjukt mycket, man får liksom sitta och hålla i sig överallt. Jag är rädd för att båten på riktigt ska slå över för i vissa lägen känns det liksom som att den ska tippa.

Skådespelaren Peter Magnusson är också märkbart berörd och tagen av allvaret i situationen.

– Jag tänker på mitt barn hela tiden. Jag blir så jäkla mycket räddare för saker. 

– Det skulle kännas så jävla patetiskt liksom. Att pappa 'var med i ett lustigt program på Kanal 5, men han kom inte hem tyvärr', fortsätter han. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.