Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Agnetas förändring – efter uppbrottet

Agneta Sjödins tårar – över dotterns ord
Agneta Sjödin hintar om något nytt sitt liv, men är samtidigt förtegen.
Foto: Olle Sporrong / Expressen / OLLE SPORRONG
”Det är saker man inte vill prata om för tidigt, utan vill vara i själv”, säger hon.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Agneta Sjödin med exet Martin Lamprecht.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Agneta med dottern Maja.
Foto: HANS SHIMODA / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

När det är dags för Agneta Sjödin att summera året, så kan hon konstatera att det varit en tid av förändringar.

Enligt programledaren är hon på väg in i en ny fas – och hon hintar om att det är mycket som händer i hennes privata värld just nu.

– Jag känner mig glad. Det är saker man inte vill prata om för tidigt, utan vill vara i själv, säger Agneta Sjödin.

I våras sålde programledaren Agneta Sjödin sin förra lägenhet på 144 kvadratmeter, och flyttade in på 82 kvadrat i Nacka Strand med storslagen sjöutsikt över Stockholms inlopp.

I samband med flytten gjorde Agneta Sjödin en omfattande utrensning och gjorde sig av med så mycket saker som möjligt. 

I samma veva tog relationen mellan Agneta Sjödin och föra detta elitidrottaren Martin Lamprecht, 56, slut. Han är bosatt i Göteborg. Där finns även hans yngsta dotter Wilda, 11, som han har med före detta friidrottaren Erica Johansson, 45. 

– Det var svårt med ett distansförhållande. Det funkade inte helt enkelt. Vi är i olika fas i livet och bor på olika orter, så det blev lite för komplicerat, säger Agneta Sjödin.

Var befinner du dig nu i livet?

– Det är svårt att veta. Det känns som att jag är på väg in i en ny fas. Jag har mycket tankar, planer och funderingar. Jag känner att jag har landat på en bra plattform att ta avstamp från yrkesmässigt. Det är som att jag är i en bubbla.

– Det händer mycket roliga saker i min privata värld också, som jag inte vill prata om. Jag känner mig glad. Det är saker man inte vill prata om för tidigt, utan vill vara i själv.

”Tänker inte säga”

Agneta Sjödin är vis av tidigare erfarenheter, och väljer att vara återhållsam med detaljer om så väl privatliv som relationsstatus.

Expressen frågar programledaren om ”det som gör henne glad men är för tidigt att prata om” – syftar på romantisk kärlek?

– Det tänker jag inte säga. 

Dagens toppnyheter inom nöjesvärlden

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.