Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjödins vassa ord – kollegans tårar

Agneta Sjödin.Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Agneta Sjödin tröstar Anna Lindberg som drabbats av sjösjuka.Foto: Kanal 5
”De var ju dåliga i tre dygn”, säger Agneta Sjödin.Foto: Kanal 5
Anna Lindberg ifrågasatte sitt eget beslut att medverka i programmet.Foto: Kanal 5

Att segla över Atlanten är ingen dans på rosor, särskilt inte om man är den enda på båten som lyckats hålla sig frisk.

Under tiden ombord på båten i ”Över Atlanten” så tvingades Agneta Sjödin att ta hand om sina kamrater som drabbats av sjösjuka. 

– De var ju dåliga i tre dygn – så det var ju en ordentlig rivstart. Anna Lindberg mådde ju sämst, men även Thomas Wassberg mådde riktigt dåligt, säger hon.

Agneta Sjödin, 52, Viktor Frisk, 24, Peter Magnusson, 44, Anna Lindberg, 37, och Markus Aujalay, 48, korsar världshavet tillsammans i Kanal 5:s nya program ”Över Atlanten”.

Under tiden ombord på båten så tvingades Agneta Sjödin att gå in i krishantering då majoriteten av kollegerna drabbades av sjösjuka.

– De var ju dåliga i tre dygn – så det var ju en ordentlig rivstart. Jag led med dem, måste jag säga. Anna Lindberg mådde ju sämst, men även Thomas Wassberg mådde riktigt dåligt, säger hon och fortsätter:

– Det var märkligt att nästan alla drabbades, vad är oddsen för det? 

Det blev en tuffare upplevelse än vad någon hade beräknat, men Agneta Sjödin skulle inte vilja ha det ogjort. 

– Det var tuffare än vad någon av oss hade trott, främst mentalt. Och sedan så led väl alla av sömnbrist, naturligtvis. Samtidigt så var det oerhört nyttigt – som det alltid är när man utsatt sig för något utanför sin bekvämlighetszon, säger hon.

Sjödins vassa ord till kollegan: ”Kan ju inte”

Och i programmet så ser man att det var en dramatisk natt för besättningen. Men när dramatiken lagt sig så väljer Agneta Sjödin att säga att hon upplever läget som ”mer behagligt” – något som får Markus Aujalay att reagera på ordvalet.

– Det här måste ju ändå vara okej. Det kan ju inte vara vindstilla, säger Agneta Sjödin i programmet.

Den forna simhopparstjärnan Anna Lindberg mår riktigt dåligt under en period, och då väljer hon att ifrågasätta sitt beslut att medverka i programmet. 

– Jag gillar ju utmaningar och äventyr, men det är inte jättemånga gånger som jag mått så dåligt som i natt. Varför kan jag aldrig säga nej, liksom?Varför kan jag inte bara skita i sådant här? Man måste inte göra allt, säger hon i programmet.

”Över Atlanten” sänds tisdagar 21.00 på Kanal 5 och Dplay.