Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Agneta Sjödins tårar – över dotterns ord

Programledaren Agneta Sjödin medverkar i ”Över Atlanten” som har premiär inom kort.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Agneta Sjödin berättar om den känslosamma tiden till havs.Foto: OLLE SPORRONG
Längtan efter dottern Maja blev stor när Agneta Sjödin deltog i inspelningarna av ”Över Atlanten”.Foto: HANS SHIMODA / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

I Kanal 5:s nya satsning ”Över Atlanten” seglar svenska kändisar tillsammans över det stora världshavet.

Medan Viktor Frisk säger att han ångrar sin medverkan, höll Agneta Sjödin sig lugn under strapatsen – förutom när saknaden efter dottern Maja fick programledaren att bryta ihop i tårar. 

– Jag kommer ihåg att vid något tillfälle så började jag gråta bara plötsligt. För jag kände att jag längtade efter Maja, min dotter, säger Agneta Sjödin.

Agneta Sjödin, 52, Viktor Frisk, 24, Peter Magnusson, 44, Anna Lindberg, 37, och Markus Aujalay, 48, korsar Atlanten tillsammans i Kanal 5:s nya program ”Över Atlanten”.

Trots att det rådde dåligt väder och flera av deltagarna blev ordentligt sjösjuka, så är Agneta Sjödin glad att hon ställde upp i programmet.

– Det var ett fantastiskt äventyr som jag är väldigt glad att jag tackade ja till, även om det stundtals där ute på havet kändes ”vad har jag gjort? Vad gör jag här?”. Jag gillar äventyr, jag gillar utmaningar, för jag känner att jag utvecklas på det viset, säger Agneta Sjödin.

Sjödins känslosamma brev – från dottern

Viktor Frisk säger att han kan ångra att han ställde upp i programmet, men Agneta Sjödin höll sig lugn och kunde njuta av upplevelsen. Programledaren erkänner dock att hon bröt ihop i tårar några gånger under inspelningen – främst på grund av att hon saknade sin dotter Maja Strömstedt, 21.

– Jag grät några gånger. Dels så var jag väldigt trött, för jag sov ju så lite, men jag kommer ihåg att vid något tillfälle så började jag gråta bara plötsligt. För jag kände att jag längtade efter Maja, min dotter. Och sen läste jag ett brev som hon hade skrivit till mig innan. Hon hade skrivit så himla bra brev, så då började jag också gråta.

Vad skrev hon om i brevet?

– Jag kommer inte ihåg. Jag har det brevet kvar. Det var så mycket värme och humor och kärlek i det. Jag läser delar av det i programmet, tror jag.