Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Agneta Sjödins tårar – efter insikten med dottern

Agneta Sjödins tårar – efter insikten med dottern
Agneta Sjödin börjar gråta när hon tänker på sin utflyttade dotter.
Agneta Sjödin faller i gråt i ”Anders knackar på”.
Agneta Sjödin visar upp dottern Majas gamla gosedjur i ”Anders knackar på”.
Maja Strömstedt och Agneta Sjödin.
Foto: HANS SHIMODA / IBL

Agneta Sjödin, 53, flyttade till sin nya lägenhet efter att dottern flyttat hemifrån.

När hon i ”Anders knackar på” inser att det är dags att släppa taget kommer tårarna.

– Det är lite att klippa navelsträngen, säger hon i programmet.

Tv-profilen Agneta Sjödin lämnade huset och flyttade till lägenheten vid Nacka Strand utanför Stockholm för ett drygt år sedan. Där har hon utsikt över Lidingö och hamninloppet. Hon tog steget för att få en förändring efter att dottern Maja Strömstedt, 22, flyttat hemifrån och till USA.

Agneta Sjödin vill leva ett skuldfritt liv vid havet.

– Den tanken har jag haft i bakhuvudet i ett par år. Jag vill ha något som är bara lätt. Jag är ingen som håller på i trädgården. Jag vill kunna låsa dörren och dra. Den friheten vill jag ha, när man ska i väg på jobb och äventyr i världen, säger hon i ”Anders knackar på”, som sänds på måndagar i TV4.

”Lilla Maja. Jag blir lite ledsen”

Anders Öfvergård vill hjälpa henne att anpassa bostaden till det nya livet. Men lägenheten är opraktiskt inredd.

Exempelvis har Agneta Sjödin inrett ett helt gästrum med dotterns barndomssaker, trots att Maja aldrig bott där. Hon tror att dottern vill ha det så. Men Anders Öfvergård tvivlar, han vill göra garderob i stället.

De ringer Maja Strömstedt för att fråga – och hon håller med Anders.

– Du har köpt världens finaste lägenhet, den är helt fantastisk. Och du har det här rummet. Jag tror du skulle glädjas mer av en garderob än massa prylar. Jag är ju kvar ändå, säger dottern i telefon i programmet.

Insikten gör att det brister för Agneta Sjödin och hon börjar gråta.

– Lilla Maja. Jag blir lite ledsen. Men det är ju också jättebra att jag gör det här. Det är väl dags att bli vuxen helt enkelt.

Agneta Sjödin känner att hon landat

Agneta Sjödin betonar också i programmet att hon vill ha ett enkelt och lättstädat hem – med plastblommor hellre än riktiga växter. Hon tror att det handlar om den där friheten.

I långa perioder har hon bott ensam med dottern.

– Jag har haft långa relationer, men inte så många. Att vara en offentlig person, och vad det är för typ av män som jag attraherar. Inte alla, men vissa. Med den typen har det blivit lite issues. Men nu känns det lugnt, som att jag landat.

Tjänade mer förr

Agneta Sjödin förklarar att hennes ekonomi i dag är annorlunda än för några år sedan. Alla skulder är betalda, men samtidigt innebär jobbsituationen färre stora tv-satsningar.

– Jag var mycket slarvigare med pengar förr. Då, för typ 20 år sedan, hade jag bättre betalt än i dag. Det är helt sjukt. Men det har verkligen backat det där.


Petra Mede lämnar ”Bonusfamiljen”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.