Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Agneta Sjödins stora livsändring

Till hösten släpper Agneta Sjödin sin nionde bok "Drömdagboken" – vilket också blev vägen ur svackan.
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Agneta Sjödin var på topp – men så plötsligt svajade karriären och klimakteriet kom som ett brev på posten. Det blev en känslomässig karusell. 

Till hösten släpper hon sin nionde bok "Drömdagboken" – vilket också blev vägen ur svackan.

– Jag ville verkligen inte att det skulle vara klimakteriet, det lät så gammalt och osexigt, säger hon till magasinet Tara.

Agneta Sjödin, 50, är på väg upp på nästa plattform vad gäller både karriär och privatliv. Efter medelålderskrisen, där hon upplevde att jobberbjudanden försvann och klimakteriet orsakade en svajig tillvaro, är hon i dag nöjd med livet, berättar hon. 

Senaste boken "Drömdagboken" kommer till hösten med flera av hennes tidigare romaner. "Drömdagboken" är en fiktiv historia, som inspirerats av Agnetas liv. Vägen ur krisen blev det som från början var en vanlig dagbok. 

– Just nu mår jag väldigt bra, men jag hamnade i en kris där dagboken var till stor hjälp. Allt välmående är en färskvara som kommer inifrån, med dagboken tränade jag den inre världen och mina tankar, säger hon till Expressen. 

Teveprofilen och författaren berättar om det stressmoment som uppstod vid tanken på att dottern flyttar hemifrån.

– Det kommer att ske, man hamnar mitt i livet och börjar titta på förändringar. Man har levt ett antal år och plötsligt så förändras allt, säger hon.

LÄS MER: Agneta Sjödin berättar om trakasserierna – i ny bok 

Agneta Sjödin: "Jag har fortfarande lust"

Agneta Sjödin berättar om den fysiska förändringen som slog till i samband med klimakteriet till Tara.

– Jag ville verkligen inte att det skulle vara klimakteriet, det lät så gammalt och osexigt, så i min flummiga värld tänkte jag först att det var en slags energihöjning. 

Tv-profilen fick vallningar, akne och sömnbesvär och gick då till läkaren för att få östrogen. 

– Östrogenet blev min räddning. Nu känner jag mig som mig själv igen. Det sägs att lusten ska minska när man kommer in i klimakteriet, men det hjälper mot torra slemhinnor. Och jag har fortfarande lust, vilket är en härlig känsla. 

"Har mött en man som kompletterar mig"

Agneta Sjödin träffade sin kärlek Martin Lamprecht, 55, via vänner men vill hemlighålla relationen så gott det går. Efter relationer där hon upplevt att män förälskat sig i "teve-Agneta" har hon äntligen hittat rätt.

– Visst har jag likt kvinnan i boken ibland träffat män som kärat ner sig i "teve-Agneta", där jag initialt tyckt att det är härligt att de är så betagna, men där jag med tiden insett att de inte är kära i mig utan i en bild av mig. Nu har jag mött en man som kompletterar mig, säger hon.

LÄS MER: Sjödins nya romans – Kaspersens ex-kärlek

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.