Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Agneta Sjödins oväntade karriärdrag: ”Feeling”

Agneta Sjödin har lämnat tv-rutan mer och mer för att satsa på sitt författarskap. Nu berättar hon om sitt nya karriärdrag.Foto: /IBL / /IBL
Nyligen valde Agneta Sjödin att öppet visa upp kärleken Martin Lamprecht, 55. De träffades via gemensamma vänner, men valde att hålla relationen hemlig. Men i samband med releasefesten för Agneta Sjödins nya bok, ”Drömdagboken”, visade de upp sig tillsammans.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Agneta Sjödin.Foto: OLLE SPORRONG

Agneta Sjödin har lämnat tv-rutan mer och mer för att satsa på sitt författarskap.

Nu berättar hon om sitt nya karriärdrag.

”Om jag får feeling och vill upp och dansa i någon låt så vill jag ha något bekvämt på fötterna”, skriver Agneta Sjödin via Instagram.

Agneta Sjödin, 51, blev folkkär som programledare för TV4-succéer som ”Fångarna på fortet”, ”Småstjärnorna”, ”Sikta mot stjärnorna” och ”Gladiatorerna”. Men de senaste åren har hon valt att trappa ner på jobbet i tv för att satsa mer på sin nya karriär som författare.

2005 debuterade hon med romanen ”Vändpunkter: Människor som vågat möta livet”. Sen dess har författarskapet fått större och större plats i hennes liv.

Nya karriärdraget efter avbrottet med TV4

– Det har varit lite lite uppdrag på sistone, men jag har ju "Fångarna på fortet", "Agnetas nyårskarameller" och "Spårlöst". Övrig tid så skriver jag, så det är inte så att jag är utan jobb, sa Agneta Sjödin förra året.

Och i somras berättade hon att hon inte längre har något kontrakt med TV4.

– Det bara blev så. Jag har varit extremt trogen TV4 och så plötsligt är man inte där längre på samma sätt. Det är som att det inte är mitt hem längre. Det är en konstig känsla, sa hon då.

Nu berättar hon om sitt nya karriärdrag. Via Instagram visar Agneta Sjödin att hon ska göra comeback i tv-rutan – i ett helt nytt sammanhang.

https://www.instagram.com/p/BpOues1nR3c/?taken-by=agnetasjodin

”Om jag får feeling ...”

”På väg till SVT och inspelning av 'Så ska det låta'”, skriver Agneta Sjödin och fortsätter:

”Det får bli kostym och sneakers – om jag får feeling och vill upp och dansa i någon låt så vill jag ha något bekvämt på fötterna.”

Det är inte första gången Agneta Sjödin är med i ”Så ska det låta” i SVT. 2008 var hon med för första gången, i lag med Christer Sjögren, 68.

Visade upp nya kärleken

Det är inte bara i karriären Agneta Sjödin tar nya steg. Nyligen valde hon att öppet visa upp kärleken Martin Lamprecht, 55.

De träffades via gemensamma vänner, men valde att hålla relationen hemlig. Men i samband med releasefesten för Agneta Sjödins nya bok, ”Drömdagboken”, visade de upp sig tillsammans.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.