Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Agneta Sjödins nya uppgift utomlands – säljer bostaden

Foto: /IBL / /IBL
Foto: OLLE SPORRONG

Agneta Sjödin är på väg ut på ett nytt äventyr och lämnar nu Sverige för att tillsammans med fem andra svenska kändisar korsa Atlanten i en segelbåt – utan kontakt med omvärlden.

"Känner av resfeber, men det ska bli kul och spännande", skriver hon på Instagram.

Agneta Sjödin, 51, ska tillsammans med Viktor Frisk, Thomas Wassberg, Anna Lindberg, Markus Aujalay och Peter Magnusson korsa Atlanten i en segelbåt. De sex kändisarna inleder snart sin resa då de utan kontakt med omvärlden kommer att följas i Kanal 5:s nya underhållningsprogram som har arbetsnamnet "Över Atlanten" och som kommer att visas på Kanal 5 och Dplay hösten 2019.

På Instagram berättar tv-profilen om tankarna och förväntningarna inför resan som inleds den 19 januari på Kanarieöarna.

"Packar väskan inför mitt äventyr över Atlanten. Imorgon flyger vi till Kanarieöarna, vi utgår därifrån den 19:e. Känner av resfeber, men det ska bli kul och spännande.", berättar Agneta Sjödin på Instagram.

I flera veckor kommer de sex kändisarna att vara fast på den 24 meter långa båten, en Nautor Swan Tugela på 79 fot, tillsammans med kapten Gunnar ”Gurra” Krantz. 

För Agneta Sjödin är äventyret till havs något helt nytt, även om hon har många reserfarenheter.

– Jag har aldrig varit fast på en båt i flera veckor utan kontakt med omvärlden. Det är utanför min comfort zone och kommer bli utvecklande. Jag förväntar mig en spännande, tuff och rolig upplevelse. Det svåraste är nog att vi är många som ska samsas på en liten yta. Men jag tror vi är luttrade och följsamma människor, har hon tidigare berättat om resan.

 

 

https://www.instagram.com/p/BspXvqTBhKd/

Inför resstarten mot Kanarieöarna har programledaren förberett sig under flera veckor – samtidigt som hon är mitt uppe i en flytt.

– Det känns bra. Jag är lite trött jag har sovit ganska okej. Det känns spännande. Jag har förberett mig så mycket jag kan. Jag har också ställt i ordning min lägenhet som ska säljas. Jag har prickat av alla listor inför lägenhetsförsäljning och packning. Jag har varit väldigt fokuserad på de två sakerna de senaste veckorna. Jag känner att jag har gjort mitt allra bästa, berättar hon och fortsätter:

– Jag har varit i segelbåt i storm och jag vet hur det kan upplevas. Jag är inte så orolig för det eftersom jag har varit med om såna situationer tidigare, men jag är nyfiken på hur vi ska funka ihop som grupp och jag känner mig positiv.

I en film på Instagram berättar hon bland annat om den sparsamma packningen.

– Här är massa seglargrejer. Det är ingen stor väska man ska ha i tre veckor. Man får ju tvätta. Det är bra. Det funkar ju, säger hon i filmen.

 

 

https://www.instagram.com/p/BsoPTHohOYG/

Flyttar till ny lägenhet

Under tiden som hon är borta är förhoppningen att lägenheten ska visas och säljas. I det nya hemmet har hon ny utsikt över Stockholms inlopp och Fjäderholmarna.

– Man måste fasiken ha roligt, livet är för kort. Jag gillar äventyr. Ska man fylla livet med något så är det upplevelser. Jag skär ner på många olika områden för att kunna lägga pengar på livet, har hon tidigare berättat.

Svårast kommer bli saknaden och kontakten med dottern Maja Strömstedt, 21.

– Jag kommer sakna min kontinuerliga kontakt med Maja. Hon är i Los Angeles och jobbar samtidigt som jag är borta. Så jag vet att hon är inne i sitt jobb och har fullt upp med att vara kreativ, har Agneta Sjödin berättat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.